«

»

Global Express: Allò que amaga la nostra nevera. Material Didàctic

 

Dades de l'entitat
Nom de l'entitat: Oxfam Intermón
Correu-e de la persona responsable del recurs: amartin@oxfamintermon.org
Dades del recurs
Any de publicació: 2013
Any última edició: 2013
Editorial: --
ISBN: --
Idioma: Català i castellà
Tipus de recurs: Material didàctic
Àmbit: Educació formal
Destinataris: Secundària i Batxillerat
Contingut
Objectius:

*) Explicar com funciona el nostre sistema alimentari, que fa que mil milions de persones passin gana mentre que més de la meitat dels habitants dels països industrialitzats té sobrepès.

*) Oferir propostes per treballar a l'aula com fer front a aquesta injustícia mitjançant els hàbits i les pràctiques de consum.

*) Visibilitzar possibles alternatives per abordar els problemes detectats i plantejar-nos què podem fer com a consumidors i consumidores per contribuir al canvi.


Breu descripció del recurs:

La metodologia que es planteja es basa en la recerca-acció, a partir d'un treball en grups i d'una anàlisi conjunta de les conclusions. Després d'una recerca inicial sobre el nostre cistell de la compra, i per abordar tots els elements que entren en joc en el sistema alimentari, aquesta proposta planteja cinc recerques diferents. Cada equip de recerca seguirà la pista d’un aliment: la pinya, la perca, la carn, el blat de moro i el pa.


Observacions:

Global Express és una eina per treballar temes i esdeveniments de dimensió global que tenen impacte en els mitjans de comunicació. Tots els Global Express consten d'un dossier informatiu amb articles i recursos per contextualitzar el tema, d'una guia didàctica amb orientacions per al professorat i d'una proposta educativa amb diferents activitats per treballar a l'aula. Aquests recursos es poden trobar en anglès, català, castellà, gallec i euskera.

Global Express pretén generar preguntes entre els i les alumnes amb l'objectiu de promoure una visió crítica de la realitat que els permeti comprendre l'estat del món i, en especial, la situació del món en desenvolupament.


Disponibilitat
És de cessió gratuïta: SI
És de lloguer: NO
Preu lloguer: €
És de compra: NO
Preu compra: €
Correu-e per la compra del recurs: