«

»

Global Express: La democràcia més enllà de les urnes

Dades de l'entitat
Nom de l'entitat: Oxfam Intermón
Correu-e de la persona responsable del recurs: amartin@oxfamintermon.org
Dades del recurs
Any de publicació: 2015
Any última edició: 2015
Editorial: --
ISBN: --
Idioma: En tots els idiomes
Tipus de recurs: Material didàctic
Àmbit: Educació formal
Destinataris: Secundària i Batxillerat
Contingut
Objectius:

*) Analitzar l'estat actual de la democràcia i algunes propostes per respondre al principal repte que avui se li planteja: construir una ciutadania participativa i lliure.

*) Repassar mitjançant dues activitats el funcionament electoral de la nostra democràcia i fer un debat sobre si efectivament els joves “passen” de la política.

*) Comprendre que la participació és un procés que s'ensenya, s'aprèn i s'experimenta, i que la construcció social només és possible per mitjà de la participació ciutadana.


Breu descripció del recurs:

Aquest Global express ofereix elements per comprendre i analitzar l’estat actual de la democràcia i com construir una ciutadania participativa i lliure. Al llarg de les sis activitats, es posa de manifest que tothom pot participar segons les seves possibilitats, sempre que es mantingui una actitud d'escoltar i respectar i es donin unes condicions adequades per fer-ho. Aquest material pretén que l'alumnat reflexioni sobre el mateix concepte de participació i prengui consciència de les diferents formes de participació que tots i totes exercim a diari en la nostra vida (a casa, a l’escola, al barri, amb els amics, etc).


Observacions:

Global Express és una eina per treballar temes i esdeveniments de dimensió global que tenen impacte en els mitjans de comunicació. Tots els Global Express consten d'un dossier informatiu amb articles i recursos per contextualitzar el tema, d'una guia didàctica amb orientacions per al professorat i d'una proposta educativa amb diferents activitats per treballar a l'aula. Aquests recursos es poden trobar en anglès, català, castellà, gallec i euskera.


Disponibilitat
És de cessió gratuïta: SI
És de lloguer: NO
Preu lloguer: €
És de compra: NO
Preu compra: €
Correu-e per la compra del recurs: