(Català) Ciutat global i justícia global: debat electoral #municipals 2015


Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

El proper dimarts 28 d’abril Lafede.cat organitza un debat electoral per conèixer la posició de les diferents forces polítiques en relació a les seves propostes per a la promoció de la justícia global a les ciutats.

Municipals2015imatgepost

Les ciutats esdevenen cada cop més espais de gestió de realitats locals i globals. És innegable la seva responsabilitat envers la garantia dels drets humans arreu, el desenvolupament sostenible dels pobles, la igualtat de gènere i la resolució pacífica dels conflictes. Les ciutats són espais privilegiats per impulsar i defensar la justícia global a través de les seves polítiques municipals.

Les preguntes del debat giraran al voltant del document de posicionament per a les eleccions municipals de Lafede.cat centrat, de manera específica, en economia municipal, drets socials, transparència i participació ciutadana, mediambient, cooperació internacional, pau i drets humans en general. L’acte estarà moderat per Roger Palà, periodista de Crític i intervindran Sebastià Mayol (CiU) , Francesc Freixa (PSC) , Belén Pajares (PP) , Laura Pérez (Barcelona en Comú) , Jordi Castellana (ERC) , Maria Rovira (CUP-Capgirem Barcelona) i Marilén Barceló (Ciutadans).

A la primera part del debat es farà un seguit de cara a cara entre els diferents candidats en què se’ls preguntarà sobre qüestions tan diverses con la promoció de l’acció exterior de la ciutat de Barcelona, el Centre d’Internament d’Estrangers de Zona Franca, les armes i les actuacions de la policia local, la contractació pública d’empreses o el deute municipal. A la segona part s’obrirà el debat al públic, donant veu primer a la fila zero que comptarà amb representants de la FAVB – Federació de Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona, la CONFAVC – Confederació d’Associació Veïnals de Catalunya, el CNJC – Consell Nacional de la Joventut de Catalunya i la Campanya Pobresa Zero.

La cita és a les 18’30 hores, al Museu Marítim de Barcelona i els hashtags que s’utilitzaran seran #debatfede2015 #municipals2015.

Més informació: Invitació debat municipals 2015