(Català) Entrevista: “No hi ha mecanismes internacionals per exigir responsabilitat a les empreses que actuen impunement a Palestina”


[/caption]Per què és important que les organitzacions europees  que promovem els drets humans donem suport a l’estratègia de les organitzacions palestines i treballem coordinadament?

Per exemple, sobre el Tractat vinculant, el treball d’incidència política que duem a terme a Nacions Unides forma part del treball constant que fa Al Haq amb l’objectiu de regular el treball de les corporacions multinacionals i combatre la impunitat corporativa. Hem estat implicats en aquest procés des del principi  perquè quan parlem de situacions de conflicte o ocupació, com és el cas de Palestina, aquest tipus d’instruments són encara més importants, perquè obren una nova via per a exigir responsabilitat a les empreses, alhora que funcionen també com un mecanisme preventiu. L’esborrany de l’actual tractat s’ha aconseguit a partir del treball en equip amb altres xarxes d’organitzacions aliades i diferents organitzacions de tot el món i per tant, és un gran exemple d’una acció col·lectiva reeixida.

Per altra banda, valorem molt el treball que les organitzacions estan fent pels drets humans del poble palestí, tant a Europa, com als EUA, en Palestina o en la resta del Món Àrab. El més important és assegurar-se que el nostre treball és sempre complementari i que tenim objectius comuns: acabar amb l’ocupació, assegurar el dret de retorn, garantir els drets bàsics, etc. Creixem amb el treball que fan els nostres companys i companyes en altres països, així que definitivament és necessari i benvolgut.