(Català) Les violències de gènere: problema global, lluita global


Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

La Comisió de Gènere de Lafede.cat dóna suport a totes les accions informatives i reivindicatives convocades per la Plataforma Unitària contra les violències de gènere, per a aquest mes de novembre. La Comissió s’hi afegeix amb una campanya de l’ONU que proposa mantenir la mobilització fins el 10 de desembre, Dia Internacional dels Drets Humans.

Marxaestatal

Aquest any ja hi ha 4.534 denúncies per violència masclista a Catalunya, segons les dades del Consell General del Poder Judicial. Les dades d’ONU Women mostren una terrible realitat: el 35% de les dones de tot el món han patit violència física o sexual. Més enllà del 25 de novembre, Dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones, el mes de novembre és ja un mes de mobilització social contra les violències masclistes, l’expressió més sagnant de la desigualtat de gènere i una greu violació dels drets humans de les dones. Aquest any els actes centrals seràn la Marxa estatal contra les violències masclistes, el manifest de la qual Lafede.cat ha subscrit, el XI Fòrum contra les violències de gènere que tindrà lloc del 12 al 14 de novembre a l’Espai Francesca Bonnemaison, i la manifestació del 25N que coordina Ca La Dona.

La Comisió de Gènere de Lafede.cat, compromesa amb la lluita contra les violències de gènere arreu, vol aportar una visió més global de la problemàtica i portarà a Catalunya la campanya de l’ONU, “Dones lliures, dones en pau. Actúa, les violències de gènere no entenen de fronteres”. La Comissió de Gènere de Lafede.cat participa en aquesta campanya en coordinació amb el grup de gènere de la Coordinadora estatal d’ONGD, i amb els grups d’altres set coordinadores autonòmiques d’ONG. Aquesta campanya proposa estendre la mobilització fins el 10 de desembre, Dia Internacional dels drets humans, per tal de mostrar les causes i conseqüències de les violències que viuen i pateixen les dones i les nenes arreu. Per al 10D les organitzacions de la Comisió preparen una acció de carrer.

Més informació

La Comissió de Gènere de Lafede.cat està formada per les ONG Aigua per al Sahel, Ajuda en Acció, Amnistia Internacional- Catalunya, Assemblea de Cooperació per la Pau-ACPP, Cooperacció, Entrepobles, Farmamundi, Intered Catalunya, Metges del Món, i Suds Solidaritat i Cooperació.