(Català) Més de 300 persones visiten la fira #Tornacanviada


Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

El passat dimarts 24 de gener es va celebrar la IV Fira de Voluntariat Internacional #Tornadacanviada on els i les visitants van conèixer les propostes de 16 entitats per visitar més de 25 països.

La nova edició de la fira #Tornacanviada va ser un èxit. Més de 300 persones van acostar-se a Lafede.cat, el doble que l’edició anterior, per descobrir opcions per fer un voluntariat internacional: una estada solidària, l’acompanyament a persones defensores de drets humans, els camps de treball o el turisme responsable. Tot amb l’objectiu de viatjar al sud per conèixer una altra realitat i els processos d’apoderament de la societat i, sobretot, tornar canviada. «És una oportunitat d’enriquiment personal, de comprendre i aprendre d’una realitat diferent i de fer intercanvi amb professionals locals», explica Begoña Simal, coordinadora de l’ONG Vols.

Les 16 entitats participants van presentar projectes a diferents països d’Àfrica, Amèrica i Àsia sobre temàtiques molt diferents (veure dossier). Van estar presents l’Assemblea de Cooperació per la Pau, Oxfam intermón – Volpa, Setem Catalunya, SED Catalunya, Servei Civil Internacional, Stop Mare Mortum, Pau Brigades Internacionals, Acció Solidària i Logística – EREC, Vols, InterRed, Nutrició sense fronteres, FISC, Fundació Proide, Associació Catalana per la Pau (ACP), Enginyeria sense fronteres i Sonrisas de Bombay.

Simal anima a participar: «Moltes de nosaltres hem pres les opcions més importants de la nostra vida a partir d’aquesta experiència».

Veure les fotografies.