Més de 300 persones visiten la fira #Tornacanviada


El passat dimarts 24 de gener es va celebrar la IV Fira de Voluntariat Internacional #Tornadacanviada on els i les visitants van conèixer les propostes de 16 entitats per visitar més de 25 països.

La nova edició de la fira #Tornacanviada va ser un èxit. Més de 300 persones van acostar-se a Lafede.cat, el doble que l’edició anterior, per descobrir opcions per fer un voluntariat internacional: una estada solidària, l’acompanyament a persones defensores de drets humans, els camps de treball o el turisme responsable. Tot amb l’objectiu de viatjar al sud per conèixer una altra realitat i els processos d’apoderament de la societat i, sobretot, tornar canviada. “És una oportunitat d’enriquiment personal, de comprendre i aprendre d’una realitat diferent i de fer intercanvi amb professionals locals”, explica Begoña Simal, coordinadora de l’ONG Vols.

Les 16 entitats participants van presentar projectes a diferents països d’Àfrica, Amèrica i Àsia sobre temàtiques molt diferents (veure dossier). Van estar presents l’Assemblea de Cooperació per la Pau, Oxfam intermón – Volpa, Setem Catalunya, SED Catalunya, Servei Civil Internacional, Stop Mare Mortum, Pau Brigades Internacionals, Acció Solidària i Logística – EREC, Vols, InterRed, Nutrició sense fronteres, FISC, Fundació Proide, Associació Catalana per la Pau (ACP), Enginyeria sense fronteres i Sonrisas de Bombay.

Simal anima a participar: “Moltes de nosaltres hem pres les opcions més importants de la nostra vida a partir d’aquesta experiència”.

Veure les fotografies.