Junta directiva


Luca Gervasoni i Vila, president i vocal de l’eix de Pau i noviolència i de Drets, llibertats i convivència- @gervasonivila
Novact – Institut Internacional per a l’Acció Noviolenta

“La més persistent i urgent de les preguntes és: què estàs fent pels altres?” – M.L. King

Actualment és Co-director de Nova-Innovació Social i membre fundador de Novact, l’Institut Internacional per a l’Acció Noviolenta. Durant l’última dècada, el seu treball s’ha centrat en l’estudi i suport a moviments civils de base i com poden lluitar amb èxit pels drets, la llibertat i la justícia. Ha viscut a Jerusalem i Rabat i ha treballat amb activistes de tota l’àrea MENA promovent el canvi social. Col·labora amb varis mestratges a la UOC, la UAB i AlQuds. És llicenciat en Ciències Polítiques i s’ha especialitzat en construcció de Pau, Dret Internacional i Transformació Social a la Universitat Tufts, Harvard i Al Quds University.

Núria Iglesias, vicepresidenta i vocal de l’eix de Feminismes i d’Horitzontalitats – @Nuriachurch
Oxfam Intermon

“El teu poder radica en la meva por, si jo ja no tinc por, tu ja no tens poder” – Sèneca

És responsable internacional de recursos humans d’Oxfam Intermón i la coordinadora de Safeguarding, és a dir, prevenció i protecció de l’assetjament, l’abús i l’explotació sexual. El seu primer contacte amb la cooperació al desenvolupament va ser en el marc de l’acampada pel 0,7% el 1994. En aquell moment va marxar uns mesos a Guatemala amb Entrepobles i al tornar es va incorporar com a voluntària a Oxfam i ho compaginava amb la feina de directora de l’Escola Forca de lleure de la Fundació Josep Carol. També ha format part del Consell assessor de formació en el lleure a la Secretaria General de Joventut de la Generalitat de Catalunya. És llicenciada en psicologia.

Núria Carulla, secretària i vocal de l’eix d’Empresa i drets humans, i de Justícia climàtica
Justícia i Pau

“Jo crec en l’esperança” – Pere Casaldàliga

Llicenciada en Teologia especialitat moral. Col·labora amb l’Institut de Ciències Religioses de Barcelona i amb grups de parròquia per a l’estudi bíblic i teològic. Actualment dona classes en línia a alumnes de diferents països centreamericans. Ha passat per diverses organitzacions de solidaritat i cooperació com Agermanament-CIDOB, Racó TM del SIPAJ, Comitè Oscar Romero de Barcelona i actualment és responsable de la Comissió Nord Sud de Justícia i Pau, des d’on treballa a la seu de la Comissió de drets humans de Nacions Unides per aconseguir un tractat vinculant que comprometi les empreses transnacionals amb el respecte dels drets humans i ambientals. Amb motiu de la seva implicació en la solidaritat, ha viatjat a Mèxic, Guatemala, El Salvador, Nicaragua, Brasil, per conèixer i donar suport sobretot a comunitats indígenes i camperoles i a organitzacions populars de base.

Manel Rebordosa, tresorer – @llunymanu
Enginyeria sense Fronteres (ESF) – www.antropotic.cat

És antropòleg (UAB) i té un màster en Programari Lliure (UOC) i diversos postgraus i formacions en programació, cooperació i drets humans. Actualment prepara un doctorat sobre programari lliure i desenvolupament humà a l’Internet Interdisciplinary Institute (IN3) i és membre del grup de recerca en comuns digitals DIMMONS – IN3. Forma part d’Enginyeria Sense Fronteres des de 2004 on ha col·laborat com a voluntari en grups de projectes en serveis urbans i ciutadania, campanyes i incidència (en Hàbitat, Aigua -un dret i no una mercaderia- i EpD), és vocal de junta i vocal d’EpD de la junta de la Federació Espanyola d’Enginyeria Sense Fronteres. En cooperació ha treballat amb Enginyeria Sense Fronteres, Arquitectura Sense Fronteres, Acció Contra la Fam i Enllaç Solidari. Té un interès especial per Àfrica i per la comunicació.

Mariano Flores, vocal de l’Eix d’Educació – @mxmariano
EdualterNo sabíamos que era imposible, por eso lo hicimos” –  Jean CocteauÉs llicenciat en comptabilitat i finances. Té un màster en Direcció i Gestió de Centres Educatius, ha cursat la Diplomatura en Cultura de Pau, i té un diploma en Estudis Superiors Especialitzats en Sociologia, amb opció Educació. Actualment, i des de fa ja molts anys, és Co-coordinador d’Edualter, entitat creada el 1999 i membre de Lafede.cat des de 2004.
Andrés Garcia, vocal de l’Eix de Comunicació – @Andres_gberrio
Irídia – Centre per la Defensa del Drets HumansNo estoy aceptando las cosas que no puedo cambiar, estoy cambiando las cosas que no puedo aceptar.” – Angela DavisÉs director estratègic i advocat de Irídia on s’encarrega, principalment, de vetllar pel compliment del pla estratègic i de la coordinació de la incidència i la comunicació de l’entitat. Els seus camps d’especialització són les migracions, la defensa del dret a reunió i de manifestació, l’àmbit penitenciari i la seguretat pública. Forma part de Tanquem els CIEs i de l’Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans. Nascut a Burgos va anar a Madrid a estudiar Dret i Periodisme, i després es va traslladar Barcelona. És llicenciat en dret i té un màster en criminologia i sociologia jurídic-penal.

Júlia Granell, vocal dels eixos de Feminismes i d’Horitzontalitats – @juliagranbar
Servei Civil Internacional

“I am no longer accepting the things I cannot change. I am changing the things I cannot accept” – Angela Davis

És postgraduada en Cultura de Pau i ha realitzat el màster en “Ètica i Política: Ciutadania i Drets Humans” així com “Igualtat i Equitat en el desenvolupament”. Durant sis anys va formar part del Servei Civil Internacional on va coordinar l’entitat, els projectes d’educació per la pau i mobilització local-internacional, amb especial atenció als projectes de justícia global i voluntariat internacional a la regió Mediterrània. Ha passat per diferents col·lectius d’activisme i en el marc de Lafede.cat, va formar part del Grup d’Educació per la Pau. Actualment, forma part de l’equip de Novact i és co-creadora i sòcia d’Obliqües, consultoria per a la justícia global.

Àlex Guillamón, vocal – @Alexguilla
Entrepobles

Llicenciat en Psicologia educativa. Va ser membre de l’Assemblea deCatalunya i de la Marxa per la Llibertat, i membre fundador del Consell dela Joventut. Ha treballat com a educador i com a coordinador de serveisd’atenció a persones adultes amb discapacitats físiques i/o psíquiques de laFundació Pere Mitjans. Ha estat director-gerent de l’Associació Els TresTurons, de promoció i suport a la salut mental comunitària. Durant 25 anysha estat tècnic de projectes de cooperació i coordinador tècnic del’Associació Entrepobles. Actualment des de l’activisme jubilat, segueix col·laborant a Entrepobles, a la que representa dins del Conselld’Administració d’EULAT, xarxa d’incidència a les institucions europees de 42 d’organitzacions de 12 països quecooperen a Amèrica Llatina. Representa a Lafede.cat dins del Consell de Cooperació de l’ACCD.

Jara Henar, vocal de l’Eix de Migracions – @jara_henar
Alianza por la solidaridad

“Cap persona no és il·legal.”

És llicenciada en Ciències polítiques i de l’administració per la UPF, i té els màsters de Migracions i educació intercultural, per la UB; de Relacions internacionals i estudis africans, per la UAM; i un màster avançat en Drets Humans, per la Universitat de St-Louis a Brussel·les. A més, té el DEA del doctorat en Migracions i conflictes en la societat global a la Universitat de Deusto, i s’ha especialitzat en migracions a l’Àfrica de l’Oest. Ha treballat a Escoltes Catalans, primer com a tècnica, i després com a directora de programes; també a l’Ajuntament de Barcelona, com a Directora de l’Oficina del Pla d’Assentaments Irregulars; i a Fundació CEAR-Habitàfica, com a tècnica de codesenvolupament, després de coordinadora del Departament de Magrib i posterioment de migracions i projectes europeus. El 2013 es va incorporar a Alianza por la Solidaridad, primer dos anys com a tècnica sènior de la Unió Europea a les oficines de Brussel·les i després com a experta en migracions i mobilitat i delegada d’Alianza a Catalunya, la seva feina actual.

Arés Perceval, vocal de l’Eix de Pau i noviolència i representant a la Red de CAAA de la Coordinadora de ONGD – @Aresperce

Unipau

Graduada en Estudis Àrabs i Hebreus per la UB, i té un Postgrau en Societats Africanes i un Màster en Relacions Internacionals per la UPF-IBEI.  La seva vinculació amb el tercer sector comença amb entitats de pau, com el Centre Delàs fent investigacions sobre món Àrab i Islam, i la UNIPAU on ha treballat com a secretaria dels cursos d’estiu organitzats per aquesta entitat i on continua lligada. Col·labora amb voluntariats a entitats com ADSIS i el Centre Islàmic de Sant Cugat, fent voluntariat de reforç escolar a adolescents.  La seva experiència també l’ha adquirit al terreny, tant a Marroc, fent un voluntariat, com a Jerusalem, fent pràctiques a UNRWA i al consolat espanyol d’aquesta ciutat.
Laura Riba, vocal

Fundació Autònoma Solidària

“Cora didn’t know what optimistic meant. She asked the other girls that night if they were familiar with the word. None of them had heard it before. She decided that it meant trying”  – Colson Whitehead, The Underground Railroad

Ha cursat el màster en Desenvolupament i Cooperació Internacional de l’Institut Hegoa (UPV/EHU), és llicenciada en Traducció i Interpretació de l’anglès i l’àrab (UAB) i estudiant del Grau en Educació Social (UOC). Treballa des de 2016 a la Fundació Autònoma Solidària, on actualment coordina l’Àrea de Cooperació i Educació per a la Justícia Global i des d’on co-implementa el Programa d’Acollida per a Persones en Cerca de Refugi a la UAB.