Línies de treball i temàtiques d’actuació


LINIES DE TREBALL

Entenem ‘línia de treball’ com el del tipus d’activitats a què es dediquen les diferents organitzacions per acomplir la seva missió. Poden ser un total de set: Ajuda humanitària i emergències socials; Comunicació per al canvi social; Cooperació sobre terreny; Educació per a la justícia global; Incidència política i/o social; Formació o Recerca. Les línies de treball no són excloents entre elles, és a dir, una entitat pot treballar-ho tot (normalment les més grans), o d’altres poden especialitzar-se en ajuda humanitària i emergències, o en educació per a la justícia global i recerca.

 

 

TEMÀTIQUES D’ACTUACIÓ

Quant a les temàtiques d’actuació entenem les especialitzacions de les organitzacions, es divideixen en cinc: Cultura de pau, Drets Humans, Feminismes, Interculturalitat i Sostenibilitat econòmica social i mediambiental.

 

SUBTEMÀTIQUES

Cadascuna de les cinc temàtiques d’actuació es divideixen entre tres i nou subtemes d’actuació. En total, són un màxim de 30 subtemes.
De les 124 entitats federades l’any 2020, el tema que més s’hi dediquen les entitats és el Dret a l’educació (68 entitats) i segueixen Drets civils polítics (56 entitats) i Diversitat cultural i identitats (55 entitats). En quart lloc, es troba el treball en la Promoció de les dones (54 entitats). En relació amb la sostenibilitat econòmica, social i ambiental, el tema més treball és l’economia social i solidària, que ocupa l’onzena posició del conjnunt de subtemes.

Dades actualitzades i corresponents a l’any 2020.

Si vols saber quines entitats federades treballen en cada àmbit o temàtica, escriu a informacio@lafede.cat