Comissió de Seguiment del Codi Ètic i de Conducta


La Comissió de Seguiment del Codi Ètic i de Conducta la integren:

Núria Carulla –  @carullamunsonsn

Llicenciada en Teologia especialitat moral. Col·labora amb l’Institut de Ciències Religioses de Barcelona i amb grups de parròquia per a l’estudi bíblic i teològic. Actualment dona classes en línia a alumnes de diferents països centreamericans. Ha passat per diverses organitzacions de solidaritat i cooperació com Agermanament-CIDOB, Racó TM del SIPAJ, Comitè Oscar Romero de Barcelona i actualment és responsable de la Comissió Nord Sud de Justícia i Pau, des d’on treballa a la seu de la Comissió de drets humans de Nacions Unides per aconseguir un tractat vinculant que comprometi les empreses transnacionals amb el respecte dels drets humans i ambientals. Amb motiu de la seva implicació en la solidaritat, ha viatjat a Mèxic, Guatemala, El Salvador, Nicaragua, Brasil, per conèixer i donar suport sobretot a comunitats indígenes i camperoles i a organitzacions populars de base.

Francesc Mateu i Hosta – @frmat

Metge de professió i especialista en medicina tropical. Actualment, coordina Fòrum de Síndics, una petita institució que agrupa les sindicatures de greuges municipals a nivell de Catalunya i també algunes d’Espanya. Ha treballat 30 anys a Oxfam Intermón, on va començar com a metge cooperant a Bolívia i posterioment, com a coordinador del treball a l’Àfrica Austral durant 10 anys. Durant l’etapa de direcció de l‘entitat, va ser president de la Federació Catalana d’Organitzacions per al Desenvolupament (2009-2013) i va assumir la Junta transitòria durant de l’any 2013 per a la fusió de les tres antigues federadacions i el canvi de nom de l’actual federació. També ha estat vicepresident de la Coordinadora d’ONGD espanyola, on també va formar part de la Comissió de Codi Ètic.

Judith Muñoz Saavedra – @judithmusaa

Professora i Investigadora postdoctoral en el Departament de Didàctica i Organització Educativa (DOE) de Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona. Doctora i màster en sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Postgraduada en Gènere i Polítiques Públiques per la Universitat de Xile. Llicenciada en Treball Social per la Universitat Catòlica de Valparaíso-Xile. Pertany al grup de Recerca consolidat FODIP (Formació Docent i Innovació Pedagògica) de la Universitat de Barcelona.

Míriam Hatibi – @miriamhatibi

Activista i consultora de comunicació. És filla de marroquins nascuda a Barcelona. L’any 2015 es va graduar en International Business Economics a la Universitat Pompeu Fabra i després va realitzar el Màster en Internacionalització de la Universitat de Barcelona. Va compaginar els estudis de Màster amb la feina com a insertora laboral a la Fundació Ibn Battuta, on també va exercir com a portaveu i com a membre del patronat.

Sònia Pau Cortada – @soniapauc
Periodista especialitzada en temes vinculats al tercer sector social, la immigració i els afers socials.
Llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), actualment forma part de l’equip de comunicació de la Federació Catalana de Voluntariat Social. També escriu a ‘La Mira’, revista digital, i al ‘Setmanari de l’Alt Empordà’, i col·labora amb qüestions de comunicació amb diferents entitats socials. És docent del màster Gènere i Comunicació de la UAB. Ha publicat el llibre ‘Fils trencats. Arrels Fundació, 30 anys acompanyant les persones sense llar'(editorial Claret, 2019).
Xavi Casanovas Combalia –  @xcasanovasc

Llicenciat en matemàtiques, màster en administració d’empreses i màster en filosofia. Després d’un breu pas per Oxfam Intermón com a tècnic de gestió, recala al Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia – Fundació Lluis Espinal on va estar en una primera etapa del 2010 al 2014 com a responsable de gestió, comunicació i incidència i entre els anys 2014 i 2021, com a director de l’entitat. A partir del setembre del 2021 comença a treballar a la càtedra d’ètica de l’IQS – Universitat Ramón Llull.