Què hem fet?


 

2018
El 2018, la federació fa un replantejament estructural del model organitzatiu per tal d’adaptar-lo a l’agenda de treball real i es comença a treballar a partir de 10 eixos. Avança la implementació de l’agenda feminista i conflueixen el procés “Sembrant cures” amb l’elaboració del Protocol d’abordatge de les violències sexuals. L’Eix de migracions celebra la primera trobada amb actors i col·lectius migrants. La situació del país complica l’agenda tècnica i amplia l’agenda política. Es convoquen dues noves Beques de periodisme Devreporter i multipliquen per 10 els fons. Se celebra la II Trobada «Canviar l’escola per canviar el món» i s’exporta als municipis i es consolida la Fira Torna Canviada de voluntariat internacional en la seva cinquena edició. Rècord històric d’ocupació: la federació acull 11.000 persones.

Consulta :

Pla de Treball 2018-2019

Memòria anual 2018

Auditoria 2018 Lafede.cat

2017

El 2017 és un any intens i complicat. Dos fets excepcionals, els atemptats del 17 d’agost i el referèndum de l’1 d’octubre posen a prova els valors de la federació i modifiquen l’agenda de treball per donar resposta a la situació. Es fan molts esforços de diàleg i coordinació interna i amb actors externs el que suposa un nou rècord d’ocupació de la seu. S’organitza el bloc #Anemdeblau de la manifestació de rebuig a l’atemptat terrorista i el dispositiu de defensa dels drets humans #Somdefensores l’1 d’octubre. La paràlisi política institucional no impedeix avenços en l’agenda tècnica (nou Pla director a l’Ajuntament i millores en convocatòries). Avenços en l’agenda feminista i bons resultats d’activitats d’educació i comunicació transformadores.

Consulta :

Pla de Treball 2016-2017

Memòria anual 2017

Auditoria 2017 Lafede.cat

2016

Lafede.cat avança a bon ritme en el seu objectiu de canviar les narratives sobre cooperació, pau i drets humans i de posicionar el concepte de ‘Justícia Global‘. Es compleixen 10 anys a l’Espai Tàpies que es consolida com un espai de referència per l’activisme i la solidaritat a Barcelona. 7.900 persones passen per la seu.  S’inicia un nou Pla de Treball (2016-2017) i s’avança en la incidència política i en la projecció internacional de Lafede.cat. El feminisme s’incorpora com un dels eixos centrals de treball.

Consulta :

Pla de Treball 2016-2017

Memòria anual 2016

Auditoria 2016 FCONGD / Lafede.cat

2015

Lafede.cat completa la presència pública amb el llançament de la web i el redisseny de l’Intercom. El seu treball d’incidència política i social propicia nous grups de treball interns: el d’Empresa i Drets Humans – a partir de la feina feta amb la Llei d’Acció Exterior-, i el de (persones) Refugiades. La”crisi” dels refugiats converteix la federació en referent informatiu per a la ciutadania. La federació participa a tots els espais de coordinació social i institucional, i impulsa mobilitzacions socials. El 2015, també s’inaugura l’espai d’Espai d’Entitats d’Erasme de Janer i entren en la seva recta final els dos projectes europeus.

Consulta:

Pla de Treball 2014-2016

Memòria anual 2015

Auditoria 2015 FCONG / Lafede.cat

 

2014

Les antigues federacions d’ONG de pau, drets humans i desenvolupament inicien el camí plegats com a Lafede.cat i centren la seva activitat en l’elaboració de tota la nova documentació legal i la nova imatge corporativa. Es treballa en la coordinació i priorització de les agendes d’incidència política i en enfortir la nova xarxa i presentar-la en societat. Bona part de les activitats públiques de l’any estan relacionades amb els dos projectes europeus de comunicació i educació per al desenvolupament (REDDSO i DevReporter) que es gestionen.

Consulta:

Pla de Treball 2014-2016

Memòria anual interactiva 2014

Auditoria 2014 FCONGD  / Lafede.cat