(Català) Junta directiva


Núria Carulla, copresidència. Vocal de l’eix d’Empresa i drets humans, de l’eix de Justícia ambiental i GT Nou model de governança. Membre de la Comissió paritària i de la Comissió de Seguiment i d’actuació del Protocol per l’Abordatge de les violències sexuals a les organitzacions – @carullamunsonsn
Justícia i Pau

“Jo crec en l’esperança” – Pere Casaldàliga

Llicenciada en Teologia especialitat moral. Col·labora amb l’Institut de Ciències Religioses de Barcelona i amb grups de parròquia per a l’estudi bíblic i teològic. Actualment dona classes en línia a alumnes de diferents països centreamericans. Ha passat per diverses organitzacions de solidaritat i cooperació com Agermanament-CIDOB, Racó TM del SIPAJ, Comitè Oscar Romero de Barcelona i actualment és responsable de la Comissió Nord Sud de Justícia i Pau, des d’on treballa a la seu de la Comissió de drets humans de Nacions Unides per aconseguir un tractat vinculant que comprometi les empreses transnacionals amb el respecte dels drets humans i ambientals. Amb motiu de la seva implicació en la solidaritat, ha viatjat a Mèxic, Guatemala, El Salvador, Nicaragua, Brasil, per conèixer i donar suport sobretot a comunitats indígenes i camperoles i a organitzacions populars de base.

Àlex Guillamón, copresidència. Vocal de l’eix de Justícia ambiental i GT Cooperació. – @Alexguilla
Entrepobles

“Em cada rostro igualdade” – Grândola, vila morena.

Llicenciat en Psicologia educativa. Va ser membre de l’Assemblea deCatalunya i de la Marxa per la Llibertat, i membre fundador del Consell dela Joventut. Ha treballat com a educador i com a coordinador de serveisd’atenció a persones adultes amb discapacitats físiques i/o psíquiques de laFundació Pere Mitjans. Ha estat director-gerent de l’Associació Els TresTurons, de promoció i suport a la salut mental comunitària. Durant 25 anysha estat tècnic de projectes de cooperació i coordinador tècnic del’Associació Entrepobles. Actualment des de l’activisme jubilat, segueix col·laborant a Entrepobles, a la que representa dins del Consell d’Administració d’EULAT, xarxa d’incidència a les institucions europees de 42 d’organitzacions de 12 països quecooperen a Amèrica Llatina. Representa a Lafede.cat dins del Consell de Cooperació de l’ACCD.

Arés Perceval, copresidència. Vocal de l’eix de Pau i noviolència, l’eix de Migracions, GT Palestina i GT Nou model de governança. – @Aresperce

Unipau

“Responde a toda llamada que excite tu espíritu” – Rumi

Llicenciada en Estudis Àrabs i Hebreus per la UB, i té un Postgrau en  Societats Africanes al CEA i un Màster en Relacions internacionals per IBEI.  Ha treballat sobre terreny a Marroc i Palestina i porta anys treballant temàtiques relacionades amb el món àrab, l’islam i la islamofòbia. Concretament, ha fet una extensa recerca en teologia islàmica i l’estudi de l’Alcorà.

Vinculada des de fa més de quinze anys a la Unipau, va assumir la direcció al març de l’any 2022. Va estar vinculada a entitats del tercer sector com ADSIS o el Centre Islàmic de Sant Cugat fent voluntariat de reforç escolar i actualment participa activament a organitzacions que fan acompanyament a persones en moviment com Solidary Wheels. 

Mariano Flores, tresorer i vocal de l’eix d’Educació per a la justícia global i de l’eix de Comunicació. – @mxmariano Edualter

No sabíamos que era imposible, por eso lo hicimos” –  Jean Cocteau

És llicenciat en comptabilitat i finances. Té un màster en Direcció i Gestió de Centres Educatius, ha cursat la Diplomatura en Cultura de Pau, i té un diploma en Estudis Superiors Especialitzats en Sociologia, amb opció Educació. Actualment, i des de fa ja molts anys, és Co-coordinador d’Edualter, entitat creada el 1999 i membre de Lafede.cat des de 2004.

Laura Riba, secretaria, vocal de l’eix de Migracions i GT de Digitalització.

Fundació Autònoma Solidària

“Llibertat era una comunitat treballant per una cosa preciosa i rara” ― Colson Whitehead, El Ferrocarril Subterrani

Ha cursat el màster en Desenvolupament i Cooperació Internacional de l’Institut Hegoa (UPV/EHU), és llicenciada en Traducció i Interpretació de l’anglès i l’àrab (UAB) i estudiant del Grau en Educació Social (UOC). Treballa des de 2016 a la Fundació Autònoma Solidària, on actualment coordina l’Àrea de Cooperació i Educació per a la Justícia Global i des d’on co-implementa el Programa d’Acollida per a Persones en Cerca de Refugi a la UAB.

Mar Benseny, vocal de l’eix de Pau, de GT de Cooperació i GT Nou model de governança

Novact

“That’s all nonviolence is – organized love.” –  Joan Baez

Llicenciada en Periodisme,  s’ha especialitzat en cultura de pau, i en migració i asil, i més concretament en seguretat al Mediterrani i MENA.Ha treballat en cooperació internacional a les oficines de Tànger i Nador (Marroc), i fent seguiment de projectes d’ Haití i Palestina per ACPP. Des de 2015 col·labora amb Novact, i ja fa 2 anys que és la seva Directora de Programes.

Mar Companys, vocal de l’eix de Feminismes i GT Nou model de governança – @mar_companys

CooperAcció

Feminista apassionada per conèixer altres cultures i realitats, des del 2016 està vinculada a CooperAcció fent recerca per incidir en l’ampliació dels drets de les dones i des del 2020 sent-ne la presidenta. Ha treballat a Catalunya, Colòmbia i Veneçuela com a tècnica de gènere i protecció en projectes tant de resposta a l’emergència com de desenvolupament amb Acció contra la Fam. Com a santjustenca, també està vinculada a Sant Just Solidari com a coordinadora del projecte Casa de la Mujer a Camoapa, Nicaragua des del 2020.

És llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques i té un màster en Desenvolupament i relacions internacionals amb especialització en estudis globals de gènere.

Jara Henar, vocal de l’eix de Migracions i GT de Cooperació i GT Nou model de governança – @jara_henar
Alianza por la solidaridad

“Cap persona no és il·legal.”

És llicenciada en Ciències polítiques i de l’administració per la UPF, i té els màsters de Migracions i educació intercultural, per la UB; de Relacions internacionals i estudis africans, per la UAM; i un màster avançat en Drets Humans, per la Universitat de St-Louis a Brussel·les. A més, té el DEA del doctorat en Migracions i conflictes en la societat global a la Universitat de Deusto, i s’ha especialitzat en migracions a l’Àfrica de l’Oest. Ha treballat a Escoltes Catalans, primer com a tècnica, i després com a directora de programes; també a l’Ajuntament de Barcelona, com a Directora de l’Oficina del Pla d’Assentaments Irregulars; i a Fundació CEAR-Habitàfica, com a tècnica de codesenvolupament, després de coordinadora del Departament de Magrib i posterioment de migracions i projectes europeus. El 2013 es va incorporar a Alianza por la Solidaridad, primer dos anys com a tècnica sènior de la Unió Europea a les oficines de Brussel·les i després com a experta en migracions i mobilitat i delegada d’Alianza a Catalunya, la seva feina actual.

Albert Giralt, vocal de GT de Cooperació i membre de la Comissió paritària – @albert_gq

Federació ACAPS

“Hi ha una força motriu més poderosa que el vapor, l’electricitat i l’energia atòmica: la voluntat” – Albert Einstein

Coordinador de la Federació ACAPS des de l’any 2020. La seva vinculació amb el poble sahrauí comença l’any 2006, quan va incorporar-se a l’entitat Gràcia amb el Sàhara en un projecte d’intercanvi entre joves sahrauís i joves catalans. Des d’aleshores s’ha implicat en l’associació del seu barri, de la que és president, i posteriorment a la Federació ACAPS (formant part de la Junta des de l’any 2014). Des de l’any passat també forma part del Consell Municipal de Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona com a representant del Districte de Gràcia

Anteriorment, va treballar 12 anys en una cooperativa de serveis a les persones en l’àrea d’acompanyament i serveis a les entitats, comunicació i posteriorment la coordinació de projectes socioeducatius. 

Marina Girona-Raventós, vocal de l’eix d’Educació per a la justícia global i GT Nou model de governança

Escoltes Catalans

Interessada en les formes d’organització col·lectiva i les estructures de poder, es dedica a enfortir pedagogies i pràctiques transformadores, transfeministes i antiracistes comunitàries.

Llicenciada en Antropologia Sociocultural, ha realitzat un màster en estudis migratoris, i cursos sobre activisme i globalització. Des de 2020, és tècnica de projectes educatius a Escoltes catalans, i fa formacions a diferents entitats. Anteriorment va col·laborar en projectes de voluntariat universitari amb la FAS.

Meritxell Martínez, vocal de l’eix de Feminismes i GT Nou model de governança. Membre de la Comissió de Seguiment i d’actuació del Protocol per l’Abordatge de les violències sexuals a les organitzacions

La Xixa Teatre

Facilitadora certificada en Psicologia Orientada a Processos, experta en processos de Desenvolupament Comunitari participatius, en Teatre de l’Oprimit i en Teatre Fòrum Intercultural. Llicenciada en Educació Social i en Economia. Codirectora i Cofundadora de l’Associació La Xixa, on Treballa com a facilitadora d’acompanyaments individuals, facilitadora de grups, formadora, Curinga i realitza tasques de direcció i coordinació per a més de 25 projectes locals, nacionals i internacionals.

Del 2007 fins al 2011 membre de la Junta de Setem Catalunya. Membre actiu de La Xarxa Barcelona Antirumors i docent del Máster de Mediació Artística de la Universitat de Barcelona.