Junta directiva


 

Tono Albareda
Tono Albareda
, President
Cooperacció
El futuro no es una página en blanco en una fe de erratas                                                                                                        Treballa en temes de cooperació internacional des de l’any 1984. Fou un dels fundadors de Cooperacció i de la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia. Actualment és membre de la junta directiva de Cooperacció.
Rita
Rita Huybens,
Vicepresidenta
Lliga dels Drets dels Pobles
Per un món on siguem socialment iguals, humanament diferents i totalment lliures (Rosa Luxemburg)

La seva trajectòria professional s’emmarca dintre de l’àmbit de la solidaritat i la cooperació internacional, la lluita pels drets dels pobles en situació de conflictes i dels pobles indígenes, així com la promoció de la cultura de la pau, amb especial atenció a la defensa i reivindicació dels drets de les dones.

miguelcastro
Miguel A. Castro Morales,
Tresorer
SUDS
El verdadero progreso social no consiste en aumentar las necesidades, sino en reducirlas voluntariamente (Mahatma Gandhi)                                                                                                              Enginyer Superior en Informàtica per la Universitat de la Laguna amb estudis de cooperació gràcies al Màster de Desenvolupament i Cooperació Internacional de l’Institut Hegoa  L’any 2003-2004 va donar els seus primers passos a l’Amèrica Llatina com a docent en zones rurals del nord del Perú. A partir de 2006 i fins 2013 es va traslladar a la zona andina i va treballar com a responsable de projectes d’incidència política al Perú, Equador i Bolívia. Primer amb Associació Catalana d’Enginyeria sense Fronteres i després amb ACSUR Les Segovias on va desenvolupar tasques de suport i acompanyament a processos de lluita i resistència de la població rural afectada per la indústria miner-petroliera. Des de gener de 2015 forma part de SUDS a Barcelona on col·labora com a tècnic de projectes.

Josefina
Josefina Diaz Petit
, Vocal
Gènere
Metges del Mon Catalunya
El desarrollo, desarrolla la desigualdad (Eduardo Galeano)

Infermera, Fisioterapeuta, Master en direcció d´Institucions sanitàries. Ha treballat com a assistencial i/o gestora a diferents hospitals de Barcelona i Ginebra, i com a docent a l´escola de fisioteràpia “Gimbernat” de la UAB i a l´escola de fisioteràpia “Blanquerna”de la Ramon Llull. Actualment presidenta de Metges del Mon Catalunya i membre del Pleno de la Junta directiva de Médicos del Mundo España.

LucaLuca Gervasoni i Vila, Vocal
Comissió de codi ètic- @gervasonivila
Novact – Institut Internacional per a l’Acció Noviolenta
La més persistent i urgent de les preguntes, és: què estàs fent pels altres? (M.L. King)                                                                                                                                                                                                  Actualment és Co-director de Nova-Innovació Social i membre fundador de Novact, l’Institut Internacional per a l’Acció Noviolenta. Durant l’última dècada, el seu treball s’ha centrat en l’estudi i suport a moviments civils de base i com poden lluitar amb èxit pels drets, la llibertat i la justícia. Ha viscut a Jerusalem i Rabat i ha treballat amb activistes de tota l’àrea MENA promovent el canvi social. Col·labora amb varis mestratges a la UOC, la UAB i AlQuds. És llicenciat en Ciències Polítiques i s’ha especialitzat  en construcció de Pau, Dret Internacional i Transformació Social a la  Universitat Tufts, Harvard i Al Quds University.

junta_josep_royo
Josep Maria Royo, Vocal
Incidència – @josepmroyo – Blog “Paz, en construcción” d’El País
Escola de Cultura de Pau
True peace is not merely the absence of tension: it is the presence of justice (Martin Luther King)

Politòleg i investigador de l’Escola de Cultura de Pau de la UAB. La seva àrea de recerca és l’anàlisi comparativa dels conflictes i els processos de pau, els actors armats no estatals i l’economia política dels recursos naturals, especialment a l’Àfrica Subsahariana, els Grans Llacs i la Banya d’Àfrica. Autor de diverses publicacions i docent a diverses universitats. Diplomat en Cultura de Pau i Master en Relacions Internacionals i membre del Grup d’Estudis Africans (GEA) de la UAM.

Isabel Martínez Luna
Isabel Martínez Luna, Vocal
Comunicació – @isabelmluna – Blog Bombai en acció de l’Ara
Sonrisas de Bombay
Si ens toquen a una ens toquen a totes                                                                                           Actualment és responsable de comunicació a Sonrisas de Bombay. Politòloga, llicenciada l’any 2001 per la Universitat Pompeu Fabra. Del 2001 al 2009 va treballar a SOS Racisme com a coordinadora de l’Informe Anual i posteriorment com a responsable de comunicació i campanyes.