Junta directiva


Tono Albareda, president
Cooperacció

El futuro no es una página en blanco en una fe de erratas

Col·labora en temes de cooperació internacional des de 1988, com a membre de ACSUR, i president de Cooperacció a la seva fundació el 1994. Vaig ser membre de la Junta directiva de la FCONGD des de l’any 2002 al 2008, i president durant aquells dos últims anys quan es va discutir el primer Pla director amb la ACCD. Ha estat un dels fundadors de la Taula per la pau i els drets humans a Colòmbia. Participa a l’OIDHACO (plataforma Europea per els DDHH i la Pau a Colòmbia) de la que va ser president durant un any i mig. També al Grupo Sur, plataforma d’ONG europees per fer incidència a la UE sobre Centreamèrica i la zona Andina des d’una perspectiva de cooperació transformadora, actualment en procés de fusió amb CIFCA. Actualment és membre de la junta directiva de Cooperacció.


Xavi Casanovas, vicepresident i vocal d’educació
Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia / Fundació Lluís Espinal – @xcasanovasc

“No hay amor sin lucha por la justicia cuando la situación histórica se define en términos de injusticia y de opresión (Ignacio Ellacuria)”

Llicenciat en matemàtiques, màster en administració d’empreses i formacions específiques de gestió en l’àmbit del tercer sector. Després d’un breu pas per Oxfam Intermón com a tècnic de suport recala a Cristianisme i Justícia on va estar en una primera etapa com a responsable de gestió, comunicació i incidència i des de fa tres anys com a director.
Amb especial interès per les qüestions de drets humans, desigualtat i alternatives econòmiques, des del 2013 és coordinador i portaveu de la “Plataforma per una fiscalitat justa” a Catalunya.
Va tenir l’oportunitat de participar als Fòrums Socials Mundials de Dakar i Tunísia i de ser membre de la comissió de treball per la preparació del Fòrum Social Català 2014.


Miguel A. Castro Morales, tresorer
SUDS

El verdadero progreso social no consiste en aumentar las necesidades, sino en reducirlas voluntariamente (Mahatma Gandhi)

Enginyer Superior en Informàtica per la Universitat de la Laguna amb estudis de cooperació gràcies al Màster de Desenvolupament i Cooperació Internacional de l’Institut Hegoa. L’any 2003-2004 va donar els seus primers passos a l’Amèrica Llatina com a docent en zones rurals del nord del Perú. A partir de 2006 i fins 2013 es va traslladar a la zona andina i va treballar com a responsable de projectes d’incidència política al Perú, Equador i Bolívia. Primer amb Associació Catalana d’Enginyeria sense Fronteres i després amb ACSUR Les Segovias on va desenvolupar tasques de suport i acompanyament a processos de lluita i resistència de la població rural afectada per la indústria miner-petroliera. Des de gener de 2015 forma part de SUDS a Barcelona on col·labora com a tècnic de projectes.


Josefina Diaz Petit, vocal de gènere
Metges del Mon Catalunya – @josefinapetit

El desarrollo, desarrolla la desigualdad (Eduardo Galeano)

Infermera i fisioterapeuta amb un màster en direcció d’institucions sanitàries. Ha treballat com a assistencial i/o gestora a diferents hospitals de Barcelona i Ginebra, i com a docent a l’escola de fisioteràpia “Gimbernat” de la UAB i a l´escola de fisioteràpia “Blanquerna”de la Ramon Llull. Actualment presidenta de Metges del Mon Catalunya i membre del Pleno de la Junta directiva de Médicos del Mundo España.


Luca Gervasoni i Vila, vocal de pau, migracions i codi ètic
Novact – Institut Internacional per a l’Acció Noviolenta – @gervasonivila

La més persistent i urgent de les preguntes és: què estàs fent pels altres? (M.L. King)

Actualment és Co-director de Nova-Innovació Social i membre fundador de Novact, l’Institut Internacional per a l’Acció Noviolenta. Durant l’última dècada, el seu treball s’ha centrat en l’estudi i suport a moviments civils de base i com poden lluitar amb èxit pels drets, la llibertat i la justícia. Ha viscut a Jerusalem i Rabat i ha treballat amb activistes de tota l’àrea MENA promovent el canvi social. Col·labora amb varis mestratges a la UOC, la UAB i AlQuds. És llicenciat en Ciències Polítiques i s’ha especialitzat  en construcció de Pau, Dret Internacional i Transformació Social a la  Universitat Tufts, Harvard i Al Quds University.


Júlia Granell, vocal de gènere
Servei Civil Internacional (SCI) – @juliagranbar

Diplomada en Educació Primària i postgraduada en Cultura de Pau (per l’Escola Cultura de Pau) i ha realitzat el màster en Ètica i Política: Ciutadania i Drets Humans. Ara forma part de l’equip tècnic de l’SCI on ha estat cuidant dels projectes de voluntariat internacional i participació local així com projectes d’educació i cultura de pau, en especial en les relacions nord-sud i en els projectes de lla ribera sud de la Mediterrània. A banda, també forma part de l’equipàs de Matriu, projecte d’apoderament de grups, feminismes i nous imaginaris polítics. Ha fet, fa temps, de monitora de lleure i educadora, passant per una escola d’adults i facilitant tallers de català i alfabetització per a dones migrades i dones grans.


Rita Huybens, vocal de migracions i codi ètic
Lliga dels Drets dels Pobles

Per un món on siguem socialment iguals, humanament diferents i totalment lliures (Rosa Luxemburg)

La seva trajectòria professional s’emmarca dintre de l’àmbit de la solidaritat i la cooperació internacional, la lluita pels drets dels pobles en situació de conflictes i dels pobles indígenes, així com la promoció de la cultura de la pau, amb especial atenció a la defensa i reivindicació dels drets de les dones.


Isabel Martínez Luna, vocal de comunicació
Sonrisas de Bombay – @isabelmluna – Blog Bombai en acció de l’Ara

Si ens toquen a una ens toquen a totes

Actualment és responsable de comunicació a Sonrisas de Bombay. Politòloga, llicenciada l’any 2001 per la Universitat Pompeu Fabra. Del 2001 al 2009 va treballar a SOS Racisme com a coordinadora de l’Informe Anual i posteriorment com a responsable de comunicació i campanyes.


Teresa Palop, vocal
Associació Catalana per la Pau – @terepetore

Llicenciada en Filologia Anglesa per la Universitat de Lleida, posteriorment s’ha especialitzat en Estudis Internacionals amb el Postgrau del CEI de la UB, el 2008 Postgrau en la Gestió del cicle de Projectes de Cooperació al Desenvolupament i el 2014 especialització en Conflictes Polítics i Armats, ambdós per la UOC. Des del 2014 és col·laboradora de l’Associació Catalana per la Pau i en l’actualitat coordina el programes de cooperació al desenvolupament i d’educació al desenvolupament vinculats a la regió de la Mediterrània. La Teresa Palop té una trajectòria dilatada en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament i la defensa dels Drets Humans. Ha treballat a Alternativa 3, SETEM i a viure 4 anys (2010-2013) a Colòmbia treballant amb organitzacions de DH.


Manel Rebordosa, vocal d’educació
Enginyeria sense Fronteres (ESF) – @llunymanu www.antropotic.cat

És antropòleg (UAB) i té un màster en Programari Lliure (UOC) i diversos postgraus i formacions en programació, cooperació i drets humans. Actualment prepara un doctorat sobre programari lliure i desenvolupament humà a l’Internet Interdisciplinary Institute (IN3) i és membre del grup de recerca en comuns digitals DIMMONS – IN3. Forma part d’Enginyeria Sense Fronteres des de 2004 on ha col·laborat com a voluntari en grups de projectes en serveis urbans i ciutadania, campanyes i incidència (en Hàbitat, Aigua -un dret i no una mercaderia- i EpD), és vocal de junta i vocal d’EpD de la junta de la Federació Espanyola d’Enginyeria Sense Fronteres. En cooperació ha treballat amb Enginyeria Sense Fronteres, Arquitectura Sense Fronteres, Acció Contra la Fam i Enllaç Solidari. Té un interès especial per Àfrica i per la comunicació.


Josep Maria Royo, vocal de pau
Escola de Cultura de Pau – @josepmroyo – Blog Paz, en construcción d’El País

True peace is not merely the absence of tension: it is the presence of justice (Martin Luther King)

Politòleg i investigador de l’Escola de Cultura de Pau de la UAB. La seva àrea de recerca és l’anàlisi comparativa dels conflictes i els processos de pau, els actors armats no estatals i l’economia política dels recursos naturals, especialment a l’Àfrica Subsahariana, els Grans Llacs i la Banya d’Àfrica. Autor de diverses publicacions i docent a diverses universitats. Diplomat en Cultura de Pau i Master en Relacions Internacionals i membre del Grup d’Estudis Africans (GEA) de la UAM.