Junta directiva


 

Luca Gervasoni i Vila, president – @gervasonivila
Novact – Institut Internacional per a l’Acció Noviolenta

“La més persistent i urgent de les preguntes és: què estàs fent pels altres?” – M.L. King

Actualment és Co-director de Nova-Innovació Social i membre fundador de Novact, l’Institut Internacional per a l’Acció Noviolenta. Durant l’última dècada, el seu treball s’ha centrat en l’estudi i suport a moviments civils de base i com poden lluitar amb èxit pels drets, la llibertat i la justícia. Ha viscut a Jerusalem i Rabat i ha treballat amb activistes de tota l’àrea MENA promovent el canvi social. Col·labora amb varis mestratges a la UOC, la UAB i AlQuds. És llicenciat en Ciències Polítiques i s’ha especialitzat en construcció de Pau, Dret Internacional i Transformació Social a la Universitat Tufts, Harvard i Al Quds University.

Núria Iglesias, vicepresidenta i vocal – @Nuriachurch
Oxfam Intermon

“El teu poder radica en la meva por, si jo ja no tinc por, tu ja no tens poder” – Sèneca

És responsable internacional de recursos humans d’Oxfam Intermón i la coordinadora de Safeguarding, és a dir, prevenció i protecció de l’assetjament, l’abús i l’explotació sexual. El seu primer contacte amb la cooperació al desenvolupament va ser en el marc de l’acampada pel 0,7% el 1994. En aquell moment va marxar uns mesos a Guatemala amb Entrepobles i al tornar es va incorporar com a voluntària a Oxfam i ho compaginava amb la feina de directora de l’Escola Forca de lleure de la Fundació Josep Carol. També ha format part del Consell assessor de formació en el lleure a la Secretaria General de Joventut de la Generalitat de Catalunya. És llicenciada en psicologia.

Xavi Casanovas, vicepresident i vocal – @xcasanovasc
Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia / Fundació Lluís Espinal

“No hay amor sin lucha por la justicia cuando la situación histórica se define en términos de injusticia y de opresión.” – Ignacio Ellacuria.

Llicenciat en matemàtiques, màster en administració d’empreses i formacions específiques de gestió en l’àmbit del tercer sector. Després d’un breu pas per Oxfam Intermón com a tècnic de suport recala a Cristianisme i Justícia on va estar en una primera etapa com a responsable de gestió, comunicació i incidència i des de fa tres anys com a director. Amb especial interès per les qüestions de drets humans, desigualtat i alternatives econòmiques, des del 2013 és coordinador i portaveu de la “Plataforma per una fiscalitat justa” a Catalunya. Va tenir l’oportunitat de participar als Fòrums Socials Mundials de Dakar i Tunísia i de ser membre de la comissió de treball per la preparació del Fòrum Social Català 2014.

Júlia Granell, secretària i vocal – @juliagranbar
Servei Civil Internacional (SCI) 

“I am no longer accepting the things I cannot change. I am changing the things I cannot accept” – Angela Davis

És postgraduada en “Cultura de Pau” (per l’Escola Cultura de Pau) i ha realitzat el màster en “Ètica i Política: Ciutadania i Drets Humans”. Actualment, i des de fa més de 4 anys, forma part del Servei Civil Internacional on des de l’equip tècnic ha estat cuidant dels projectes de voluntariat internacional, participació local i educació, així com dels projectes de cultura de pau, en especial atenció a la Mediterrània. A banda, també forma part de Matriu, projecte d’apoderament de grups, feminismes i nous imaginaris polítics on aprèn i desaprèn sobre economies feministes. També ha passat per col·lectius feministes, d’educació popular, de solidaritat internacional, de cultura popular i en defensa del territori. En el marc de LaFede.cat, va formar part del Grup d’Educació per la Pau.

Núria Carulla, vocal
Justícia i Pau

Llicenciada en Teologia especialitat moral. Col·labora amb l’Institut de Ciències Religioses de Barcelona i amb grups de parròquia per a l’estudi bíblic i teològic. Actualment dona classes en línia a alumnes de diferents països centreamericans. Ha passat per diverses organitzacions de solidaritat i cooperació com Agermanament-CIDOB, Racó TM del SIPAJ, Comitè Oscar Romero de Barcelona i actualment és responsable de la Comissió Nord Sud de Justícia i Pau, des d’on treballa a la seu de la Comissió de drets humans de Nacions Unides per aconseguir un tractat vinculant que comprometi les empreses transnacionals amb el respecte dels drets humans i ambientals. Amb motiu de la seva implicació en la solidaritat, ha viatjat a Mèxic, Guatemala, El Salvador, Nicaragua, Brasil, per conèixer i donar suport sobretot a comunitats indígenes i camperoles i a organitzacions populars de base.

Andrés Garcia, vocal – @Andres_gberrio
Irídia – Centre per la Defensa del Drets HumansNo estoy aceptando las cosas que no puedo cambiar, estoy cambiando las cosas que no puedo aceptar.” – Angela DavisÉs director estratègic i advocat de Irídia on s’encarrega, principalment, de vetllar pel compliment del pla estratègic i de la coordinació de la incidència i la comunicació de l’entitat. Els seus camps d’especialització són les migracions, la defensa del dret a reunió i de manifestació, l’àmbit penitenciari i la seguretat pública. Forma part de Tanquem els CIEs i de l’Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans. Nascut a Burgos va anar a Madrid a estudiar Dret i Periodisme, i després es va traslladar Barcelona. És llicenciat en dret i té un màster en criminologia i sociologia jurídic-penal.

Jara Henar, vocal – @jara_henar
Alianza por la solidaridad

“Cap persona no és il·legal.”

És llicenciada en Ciències polítiques i de l’administració per la UPF, i té els màsters de Migracions i educació intercultural, per la UB; de Relacions internacionals i estudis africans, per la UAM; i un màster avançat en Drets Humans, per la Universitat de St-Louis a Brussel·les. A més, té el DEA del doctorat en Migracions i conflictes en la societat global a la Universitat de Deusto, i s’ha especialitzat en migracions a l’Àfrica de l’Oest.

Ha treballat a Escoltes Catalans, primer com a tècnica, i després com a directora de programes; també a l’Ajuntament de Barcelona, com a Directora de l’Oficina del Pla d’Assentaments Irregulars; i a Fundació CEAR-Habitàfica, com a tècnica de codesenvolupament, després de coordinadora del Departament de Magrib i posterioment de migracions i projectes europeus. El 2013 es va incorporar a Alianza por la Solidaridad, primer dos anys com a tècnica sènior de la Unió Europea a les oficines de Brussel·les i després com a experta en migracions i mobilitat i delegada d’Alianza a Catalunya, la seva feina actual.

Xavi Mojal, vocal – @XawiMuj_al
Centre Delàs d’estudis per la pau

“Els drets no es demanen, s’exerceixen.”

Graduat en International Business Economics per la UPF i té un màster en Relacions Internacionals, Seguretat i Desenvolupament per la UAB, especialitzat en ‘Seguretat i Desenvolupament’. Ha investigat en despesa militar i s’ha especialitzat en la regió MENA, Turquia i els Kurdistans. És membre actiu del Grup de Treball i de la Junta Directiva del Centre Delàs. També forma part del grup d’anàlisi ‘menanalisis’ sobre el món àrab i musulmà.

Ha col·laborat en diversos informes i publicacions del Centre, entre elles l’informe 33 sobre “La bombolla de les armes i la industria militar a Espanya”. En Xavier és autor de diversos articles i informes relatius a despesa militar, violència urbana, extremisme violent i islamofòbia. Ha publicat l’article «És una guerra? Gihadisme i terrorisme», dins del llibre «Les causes del gihadisme», coordinat per Ortega i Lleixà.

Arés Perceval, vocal – @Aresperce

Unipau

Graduada en Estudis Àrabs i Hebreus per la UB, i té un Postgrau en Societats Africanes i un Màster en Relacions Internacionals per la UPF-IBEI.  La seva vinculació amb el tercer sector comença amb entitats de pau, com el Centre Delàs fent investigacions sobre món Àrab i Islam, i la UNIPAU on ha treballat com a secretaria dels cursos d’estiu organitzats per aquesta entitat i on continua lligada. Col·labora amb voluntariats a entitats com ADSIS i el Centre Islàmic de Sant Cugat, fent voluntariat de reforç escolar a adolescents. 
La seva experiència també l’ha adquirit al terreny, tant a Marroc, fent un voluntariat, com a Jerusalem, fent pràctiques a UNRWA i al consolat espanyol d’aquesta ciutat. L’Arés participa a l’Eix de Pau i noviolència de Lafede.cat.

Manel Rebordosa, vocal – @llunymanu
Enginyeria sense Fronteres (ESF) – www.antropotic.cat

És antropòleg (UAB) i té un màster en Programari Lliure (UOC) i diversos postgraus i formacions en programació, cooperació i drets humans. Actualment prepara un doctorat sobre programari lliure i desenvolupament humà a l’Internet Interdisciplinary Institute (IN3) i és membre del grup de recerca en comuns digitals DIMMONS – IN3. Forma part d’Enginyeria Sense Fronteres des de 2004 on ha col·laborat com a voluntari en grups de projectes en serveis urbans i ciutadania, campanyes i incidència (en Hàbitat, Aigua -un dret i no una mercaderia- i EpD), és vocal de junta i vocal d’EpD de la junta de la Federació Espanyola d’Enginyeria Sense Fronteres. En cooperació ha treballat amb Enginyeria Sense Fronteres, Arquitectura Sense Fronteres, Acció Contra la Fam i Enllaç Solidari. Té un interès especial per Àfrica i per la comunicació.