Junta directiva


 

MiraimOKOK
Míriam Acebillo Baqué, Presidenta
Àmbit Pau – @MiriamAcebillo
Grup d’Educació per la Pau
Qüestionem les relacions de poder que mantenen l’explotació i l’opressió per a transformar-les en altres basades en el respecte a la dignitat humana i el foment de l’emancipació de les persones i els poble

La seva relació amb l’activisme ha estat molt lligada a l’educació, especialment per la pau. Ha treballat en els àmbits de l’educació per al desenvolupament i per a la pau; també en la recerca, com a investigadora, ara lligada a la UAB. Després d’acabar la llicenciatura de Física, va cursar la diplomatura de pau a l’Escola de Cultura de Pau, el màster en cooperació a l’Institut Hegoa, o el màster en desenvolupament i governança a l’Institute of Development Studies.
Tono Albareda
Tono Albareda
, Vicepresident
Àmbit Desenvolupament
Cooperacció
El futuro no es una página en blanco en una fe de erratas

Treballa en temes de cooperació internacional des de l’any 1984. Fou un dels fundadors de Cooperacció i de la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia. Actualment és membre de la junta directiva de Cooperacció.

Rita
Rita Huybens,
Vicepresidenta
Àmbit Drets Humans
Lliga dels Drets dels Pobles
Per un món on siguem socialment iguals, humanament diferents i totalment lliures (Rosa Luxemburg)

 

La seva trajectòria professional s’emmarca dintre de l’àmbit de la solidaritat i la cooperació internacional, la lluita pels drets dels pobles en situació de conflictes i dels pobles indígenes, així com la promoció de la cultura de la pau, amb especial atenció a la defensa i reivindicació dels drets de les dones.

miguelcastro
Miguel A. Castro Morales,
Tresorer
SUDS
El verdadero progreso social no consiste en aumentar las necesidades, sino en reducirlas voluntariamente (Mahatma Gandhi)

Enginyer Superior en Informàtica per la Universitat de la Laguna amb estudis de cooperació gràcies al Màster de Desenvolupament i Cooperació Internacional de l’Institut Hegoa  L’any 2003-2004 va donar els seus primers passos a l’Amèrica Llatina com a docent en zones rurals del nord del Perú. A partir de 2006 i fins 2013 es va traslladar a la zona andina i va treballar com a responsable de projectes d’incidència política al Perú, Equador i Bolívia. Primer amb Associació Catalana d’Enginyeria sense Fronteres i després amb ACSUR Les Segovias on va desenvolupar tasques de suport i acompanyament a processos de lluita i resistència de la població rural afectada per la indústria miner-petroliera. Des de gener de 2015 forma part de SUDS a Barcelona on col·labora com a tècnic de projectes.

Josefina
Josefina Diaz Petit
, Vocal
Gènere
Metges del Mon Catalunya
El desarrollo, desarrolla la desigualdad (Eduardo Galeano)

Infermera, Fisioterapeuta, Master en direcció d´Institucions sanitàries. Ha treballat com a assistencial i/o gestora a diferents hospitals de Barcelona i Ginebra, i com a docent a l´escola de fisioteràpia “Gimbernat” de la UAB i a l´escola de fisioteràpia “Blanquerna”de la Ramon Llull. Actualment presidenta de Metges del Mon Catalunya i membre del Pleno de la Junta directiva de Médicos del Mundo España.

Patrícia Cantarell i RocamoraPatrícia Cantarell i Rocamora, Vocal
Secretària – @pcantarell
Oxfam Intermón
Sabem que les paraules sensibilitzen, que els gestos ens acosten, que les veus transmeten, però només les accions fan que el món canviï. 

Tècnica en relacions públiques i formada en història de l’art per la UB. Ha realitzat diversos cursos de gestió del voluntariat, direcció d’equips i de portaveu. El 1987 s’incorpora a Oxfam Intermón per dirigir la campanya internacional contra el treball infantil. Des del 2002 forma part de l’equip d’Oxfam Intermón com a tècnica de campanyes, direcció i acompanyament d’equip d’activistes, organització d’esdeveniments i presència pública a la ciutat.

 

Alba Cuevas BarbaAlba Cuevas Barba, Vocal
Educació
SOS Racisme
Sigan ustedes sabiendo que, mucho más temprano que tarde, de nuevo se abrirán las grandes alamedas por donde pasen -las personas- libres, para construir una sociedad mejor (Salvador Allende). 

Diplomada en educació social, ha treballat com educadora en diversos projectes: amb adolescents amb trastorns de salut mental i durant 4 anys amb infants i joves a un centre obert a La Mina. Des de novembre de 2009 és directora de SOS Racisme Catalunya. La seva trajectòria associativa comença a l’esplai i destaca el seu pas pel Consell de Joventut d’Horta i Guinardó. Ha estat molt vinculada a projectes d’educació comunitària i joves a El Salvador.

 

LucaLuca Gervasoni i Vila, Vocal
Comissió de codi ètic- @gervasonivila
Nova-Innovació Social
Novact – Institut Internacional per a l’Acció Noviolenta
La més persistent i urgent de les preguntes, és: què estàs fent pels altres? (M.L. King)
Actualment és Co-director de Nova-Innovació Social i membre fundador de Novact, l’Institut Internacional per a l’Acció Noviolenta. Durant l’última dècada, el seu treball s’ha centrat en l’estudi i suport a moviments civils de base i com poden lluitar amb èxit pels drets, la llibertat i la justícia. Ha viscut a Jerusalem i Rabat i ha treballat amb activistes de tota l’àrea MENA promovent el canvi social. Col·labora amb varis mestratges a la UOC, la UAB i AlQuds. És llicenciat en Ciències Polítiques i s’ha especialitzat en Construcció de Pau, Dret Internacional i Transformació Social a la Universitat Tufts, Harvard i Al Quds University.

Enric Gornés CardonaQuique Gornés Cardona, Vocal
Justícia Global i Grup empresa
Enginyeria Sense Fronteres (ESF)
Val més intentar-ho i fracassar que no pas no intentar-ho.

Enginyer tècnic d’obres públiques per la UPC (2004).Membre d’Enginyeria Sense Fronteres (ESF) des de 2002 on ha desenvolupat diferents tasques i responsabilitats: cooperant a El Salvador, responsable de la campanya “Aigua, un dret i no una mercaderia”, membre de la junta directiva d’ESF i de la Fed. Espanyola d’ISF. Autor de diversos articles i publicacions.

 

junta_josep_royo
Josep Maria Royo, Vocal
Incidència – @josepmroyo – Blog “Paz, en construcción” d’El País
Àmbit pau
Escola de Cultura de Pau
True peace is not merely the absence of tension: it is the presence of justice (Martin Luther King)

Politòleg i investigador de l’Escola de Cultura de Pau de la UAB. La seva àrea de recerca és l’anàlisi comparativa dels conflictes i els processos de pau, els actors armats no estatals i l’economia política dels recursos naturals, especialment a l’Àfrica Subsahariana, els Grans Llacs i la Banya d’Àfrica. Autor de diverses publicacions i docent a diverses universitats. Diplomat en Cultura de Pau i Master en Relacions Internacionals i membre del Grup d’Estudis Africans (GEA) de la UAM.

Isabel Martínez Luna
Isabel Martínez Luna, Vocal
Comunicació – @isabelmluna – Blog Bombai en acció de l’Ara
Sonrisas de Bombay
Si ens toquen a una ens toquen a totes 

Actualment és responsable de comunicació a Sonrisas de Bombay. Politòloga, llicenciada l’any 2001 per la Universitat Pompeu Fabra. Del 2001 al 2009 va treballar a SOS Racisme com a coordinadora de l’Informe Anual i posteriorment com a responsable de comunicació i campanyes.