Junta directiva


 

Tono Albareda, president
Cooperacció

“El futuro no es una página en blanco, es una fe de erratas.” – Mario Benedetti.

Col·labora en temes de cooperació internacional des de 1988, com a membre de ACSUR, i president de Cooperacció a la seva fundació el 1994. Va ser membre de la Junta directiva de la FCONGD des de l’any 2002 al 2008, i president durant aquells dos últims anys quan es va discutir el primer Pla director amb la ACCD. Ha estat un dels fundadors de la Taula per la pau i els drets humans a Colòmbia. Participa a l’OIDHACO (plataforma Europea per els DDHH i la Pau a Colòmbia) de la que va ser president durant un any i mig. També al Grupo Sur, plataforma d’ONG europees per fer incidència a la UE sobre Centreamèrica i la zona Andina des d’una perspectiva de cooperació transformadora, actualment en procés de fusió amb CIFCA. Actualment és membre de la junta directiva de Cooperacció.

Xavi Casanovas, vicepresident i vocal d’educació – @xcasanovasc
Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia / Fundació Lluís Espinal

“No hay amor sin lucha por la justicia cuando la situación histórica se define en términos de injusticia y de opresión.” – Ignacio Ellacuria.

Llicenciat en matemàtiques, màster en administració d’empreses i formacions específiques de gestió en l’àmbit del tercer sector. Després d’un breu pas per Oxfam Intermón com a tècnic de suport recala a Cristianisme i Justícia on va estar en una primera etapa com a responsable de gestió, comunicació i incidència i des de fa tres anys com a director. Amb especial interès per les qüestions de drets humans, desigualtat i alternatives econòmiques, des del 2013 és coordinador i portaveu de la “Plataforma per una fiscalitat justa” a Catalunya. Va tenir l’oportunitat de participar als Fòrums Socials Mundials de Dakar i Tunísia i de ser membre de la comissió de treball per la preparació del Fòrum Social Català 2014.

Teresa Palop, vicepresidenta – @terepetore
Associació Catalana per la Pau

“Quins temps seran els que vivim en què cal defensar el que és obvi” B.Brecht

Llicenciada en Filologia Anglesa per la Universitat de Lleida, posteriorment s’ha especialitzat en Estudis Internacionals amb el Postgrau del CEI de la UB, el 2008 Postgrau en la Gestió del cicle de Projectes de Cooperació al Desenvolupament i el 2014 especialització en Conflictes Polítics i Armats, ambdós per la UOC. Des del 2014 és col·laboradora de l’Associació Catalana per la Pau i en l’actualitat coordina el programes de cooperació al desenvolupament i d’educació al desenvolupament vinculats a la regió de la Mediterrània. La Teresa Palop té una trajectòria dilatada en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament i la defensa dels Drets Humans. Ha treballat a Alternativa 3, SETEM i a viure 4 anys (2010-2013) a Colòmbia treballant amb organitzacions de DH.

Luca Gervasoni i Vila, secretari – @gervasonivila
Novact – Institut Internacional per a l’Acció Noviolenta

“La més persistent i urgent de les preguntes és: què estàs fent pels altres?” – M.L. King

Actualment és Co-director de Nova-Innovació Social i membre fundador de Novact, l’Institut Internacional per a l’Acció Noviolenta. Durant l’última dècada, el seu treball s’ha centrat en l’estudi i suport a moviments civils de base i com poden lluitar amb èxit pels drets, la llibertat i la justícia. Ha viscut a Jerusalem i Rabat i ha treballat amb activistes de tota l’àrea MENA promovent el canvi social. Col·labora amb varis mestratges a la UOC, la UAB i AlQuds. És llicenciat en Ciències Polítiques i s’ha especialitzat en construcció de Pau, Dret Internacional i Transformació Social a la Universitat Tufts, Harvard i Al Quds University.

Miguel A. Castro Morales, tresorer
SUDS

“El verdadero progreso social no consiste en aumentar las necesidades, sino en reducirlas voluntariamente.” – Mahatma Gandhi.

Enginyer Superior en Informàtica per la Universitat de la Laguna amb estudis de cooperació gràcies al Màster de Desenvolupament i Cooperació Internacional de l’Institut Hegoa. L’any 2003-2004 va donar els seus primers passos a l’Amèrica Llatina com a docent en zones rurals del nord del Perú. A partir de 2006 i fins 2013 es va traslladar a la zona andina i va treballar com a responsable de projectes d’incidència política al Perú, Equador i Bolívia. Primer amb Associació Catalana d’Enginyeria sense Fronteres i després amb ACSUR Les Segovias on va desenvolupar tasques de suport i acompanyament a processos de lluita i resistència de la població rural afectada per la indústria miner-petroliera. Des de gener de 2015 forma part de SUDS a Barcelona on col·labora com a tècnic de projectes.

Josefina Diaz Petit, vocal de gènere – @josefinapetit
Metges del Món Catalunya

“El desarrollo desarrolla la desigualdad” – Eduardo Galeano

Infermera i fisioterapeuta amb un màster en direcció d’institucions sanitàries. Ha treballat com a assistencial i/o gestora a diferents hospitals de Barcelona i Ginebra, i com a docent a l’escola de fisioteràpia “Gimbernat” de la UAB i a l´escola de fisioteràpia “Blanquerna”de la Ramon Llull. Actualment presidenta de Metges del Món Catalunya i membre del Pleno de la Junta directiva de Médicos del Mundo España.

Júlia Granell, vocal de gènere – @juliagranbar
Servei Civil Internacional (SCI) 

“I am no longer accepting the things I cannot change. I am changing the things I cannot accept” – Angela Davis

És postgraduada en “Cultura de Pau” (per l’Escola Cultura de Pau) i ha realitzat el màster en “Ètica i Política: Ciutadania i Drets Humans”. Actualment, i des de fa més de 4 anys, forma part del Servei Civil Internacional on des de l’equip tècnic ha estat cuidant dels projectes de voluntariat internacional, participació local i educació, així com dels projectes de cultura de pau, en especial atenció a la Mediterrània. A banda, també forma part de Matriu, projecte d’apoderament de grups, feminismes i nous imaginaris polítics on aprèn i desaprèn sobre economies feministes. També ha passat per col·lectius feministes, d’educació popular, de solidaritat internacional, de cultura popular i en defensa del territori. En el marc de LaFede.cat, va formar part del Grup d’Educació per la Pau.

Isabel Martínez Luna, vocal de comunicació – @isabelmluna
Sonrisas de Bombay | Blog Bombai en acció de l’Ara

“Si ens toquen a una, ens toquen a totes”. – Saviesa popular

Actualment és responsable de comunicació a Sonrisas de Bombay. Politòloga, llicenciada l’any 2001 per la Universitat Pompeu Fabra. Del 2001 al 2009 va treballar a SOS Racisme com a coordinadora de l’Informe Anual i posteriorment com a responsable de comunicació i campanyes.

Manel Rebordosa, vocal d’educació – @llunymanu
Enginyeria sense Fronteres (ESF) – www.antropotic.cat

És antropòleg (UAB) i té un màster en Programari Lliure (UOC) i diversos postgraus i formacions en programació, cooperació i drets humans. Actualment prepara un doctorat sobre programari lliure i desenvolupament humà a l’Internet Interdisciplinary Institute (IN3) i és membre del grup de recerca en comuns digitals DIMMONS – IN3. Forma part d’Enginyeria Sense Fronteres des de 2004 on ha col·laborat com a voluntari en grups de projectes en serveis urbans i ciutadania, campanyes i incidència (en Hàbitat, Aigua -un dret i no una mercaderia- i EpD), és vocal de junta i vocal d’EpD de la junta de la Federació Espanyola d’Enginyeria Sense Fronteres. En cooperació ha treballat amb Enginyeria Sense Fronteres, Arquitectura Sense Fronteres, Acció Contra la Fam i Enllaç Solidari. Té un interès especial per Àfrica i per la comunicació.

Josep Maria Royo, vocal de pau – @josepmroyo
Escola de Cultura de Pau – Blog Paz, en construcción d’El País

“True peace is not merely the absence of tension: it is the presence of justice.”- Martin Luther King

Politòleg i investigador de l’Escola de Cultura de Pau de la UAB. La seva àrea de recerca és l’anàlisi comparativa dels conflictes i els processos de pau, els actors armats no estatals i l’economia política dels recursos naturals, especialment a l’Àfrica Subsahariana, els Grans Llacs i la Banya d’Àfrica. Autor de diverses publicacions i docent a diverses universitats. Diplomat en Cultura de Pau i Master en Relacions Internacionals i membre del Grup d’Estudis Africans (GEA) de la UAM.