(Català) 19M: diem #ProuRacisme #RefugeesWelcome


Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

El proper 19M a les 17h una manifestació recorrerà els carrers de Barcelona per dir #ProuRacisme #RefugeesWelcome. Unitat contra el feixisme i el racisme, CCAR, SOS Racisme i la plataforma Stop Mare Mortum, de la que forma part Lafede.cat, fan una crida a la mobilització amb motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la discriminació racial.

notiweb3

Lafede.cat se suma a la manifestació internacional convocada per demà dissabte 19 de març amb motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la discriminació racial. Enguany, les organitzacions i moviments socials europeus que treballen en favor de la integració multicultural de totes les persones han decidit centrar-se en els drets de les persones refugiades, greument afectades per les polítiques racistes de la Unió Europea.

L’efemèride recorda la matança que es va produir el 21 de març de 1960 quan la policia sud-africana va obrir foc en una manifestació contra l’apartheid causant la mort de 69 persones negres, entre elles nombroses dones i infants, i ferint-ne unes altres 180. Amb motiu d’aquesta massacre, se celebra cada any una acció internacional contra el racisme. A Barcelona, enguany, la manifestació començarà a les 17h des de l’estació de França i acabarà a la platja de la Barceloneta.

A la roda de premsa que es va celebrar ahir a Lafede.cat, les entitats convocants Unitat contra el feixisme i el racisme (UCFR), Stop Mare Mortum, SOS Racisme i CCAR varen denunciar el tancament, control, externalització i militarització de la frontera exterior de la Unió Europea, com una expressió més del racisme institucional, i van exigir a la UE i al Govern espanyol vies segures per a les persones refugiades.

Toni Borrell, portaveu d’Stop Mare Mortum i també membre d’Unitat contra el feixisme i el racisme, va subratllar la necessitat que «els nostres governs siguin responsables de les seves obligacions internacionals i que tractin i acullin amb dignitat totes les persones que arriben a Europa, sense cap tipus de discriminació». A la roda de premsa també hi va participar Ahmed Galai, membre de la Lliga Tunisiana dels drets humans i convidat a Barcelona per Lafede.cat en el marc del I Cicle de Justicia Global, Galai va animar la població catalana a participar a la manifestació i va encoratjar la societat civil, tant del nord com del sud, a tendir ponts, per fer front a les fronteres que posen els estats.

Des de Lafede.cat animem les entitats federades i la societat civil catalana a sumar-se a aquesta mobilització en favor de les persones refugiades.

Per més informació: http://prouracisme.net/