(Català) Inscripcions obertes: Trobada d’ONG europees el 16-17 de març


Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Els propers 16 i 17 de març, en el marc del projecte europeu Devreporter Network, Lafede.cat acull una trobada europea d’ONG. L’objectiu és reflexionar sobre la relació entre les ONG i els mitjans de comunicació, i treballar en un decàleg de recomanacions que es presentarà als espais associatius i a les institucions europees com a aportació a l’Any Europeu per al Desenvolupament.

 

SLIDE_TALLEROK

Comunicadors i comunicadores de 16 ONG franceses i italianes han confirmat la seva assistència, a més de representants dels ajuntaments de Lió, Grenoble, Chambéry, la regió de Piemont, periodistes italians i del “Sud”. Aquest tipus d’espais d’intercanvi són cabdals per conèixer possibles socis amb qui fer consorcis i presentar-se a convocatòries de subvencions europees. Prèviament, es facilitarà informació dels participants i les dinàmiques que permetran que les ONG es coneguin. El 17 de març a la tarda, hi haurà una trobada de les ONG federades amb Daniel Puglisi, coordinador de comunicació de la CONCORD, una bona oportunitat per conèixer de primera mà el treball de les ONG europees, i traslladar-li les necessitats i el treball de les ONG catalanes.

La trobada es situa a l’equador del projecte, i vol ser un espai comú on articular les reflexions ja fetes i compartir-les per tal d’elaborar un decàleg de recomanacions que vagi més enllà dels codis ètics propis del sector, i dels manuals de recomanacions per a periodistes basats només en com abordar els continguts. El 2015 és un any clau per redefinir l’agenda de cooperació i també la relació entre periodistes i ONG. La idea és que el decàleg permeti obrir nous debats i reflexions amb els periodistes. En aquest sentit, la participació de Daniel Puglisi garanteix que el treball arribarà al cor de la CONCORD, que està treballant temes de comunicació en la seva estartègia 2015-2018. Igualment, el document es validarà i tindrà continuïtat a un Fòrum internacional que es celebrarà a Torí a principis de juny. Hi ha la possibilitat que algunes de les ONG federades viatgin a Torí per participar al fòrum amb totes les despeses cobertes.

La trobada comptarà amb taules rodones inspiradores per animar el treball en grups, i també amb convidats d’excepció. La primera tractarà la imatge del Sud que donen els mitjans i les ONG, i comptarà amb la presència de Sally Burch, directora de l’Agència Llatinoamericana d’informació, David Tilus, periodista i responsable del Groupe d’Action Francophone pour l’Environnement a Haití, Abdoulaye Ouattara, periodista de la radiotelevisió burkinabesa i Johnny Vianney Bissakonou, blocaire centraafricà destacat entre els Herois de la Informació de Reporters sense Fronteres el 2014. Coneixerem altres projectes de comunicació impulsats per ONG del nord d’Europa com Reframing the message i els Rusty Radiator Awards.

Totes les taules rodones i debats comptaran amb traducció al català. Per als espais de grups de treball hi haurà suport d’interpretació.

Les ONG interessades en participar han d’omplir una fitxa de participació, que permetrà un coneixement previ al taller per facilitar els intercanvis. Cal inscriure’s al dinars de dilluns i dimarts, i al sopar de dilluns.

L’organització busca voluntaris i voluntàries per donar suport amb les traduccions francès- català en els espais de treball per grups i per fer de guia turístic per Barcelona abans de sopar el dilluns a la tarda.

Enllaç a programa provisional