(Català) Lafede.cat dona suport als activistes encausats a València per la seva solidaritat amb el poble palestí


Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Lafede.cat publica un comunicat de suport als nou acusats de delictes en relació amb els esdeveniments que van tenir lloc a l’agost de l’any 2015 durant el festival de reggae Rototom Sunsplash a Benicàssim per defensar la lluita del poble palestí. La federació forma part de la Coalició Prou Coimplicitat Amb Israel – CPCI- i s’ha adherit a la campanya Defensem els Drets Humans.

COMUNICAT

La Fede.cat dona suport als activistes encausats a València per la seva solidaritat amb el poble palestí

Aquest 14 de gener s’inicia a València el judici, en fase d’instrucció, contra nou activistes defensors dels drets humans, acusats de diferents delictes per organitzar una campanya pública de denúncia, l’agost de 2015, en el marc del festival de reggae Rototom Sunsplash de Benicàssim. Els activistes consideraven que un dels artistes programats defensava accions “extremistes, racistes i violentes” contra el poble palestí i que això no era coherent amb la filosofia del festival.

Lafede.cat com a federació d’ONG de pau, drets humans i cooperació dona suport a les persones i organitzacions que defensen els drets humans i la llibertat d’expressió. Com a part de la campanya #SomDefensores i com a membres de la Coalició Prou Coimplicitat Amb Israel – CPCI-, considerem que aquest judici és una violació flagrant de la llibertat d’expressió, que les acusacions són injustificades i que responen a una voluntat de criminalitzar i reprimir les campanyes pacífiques de suport als drets humans del poble palestí. Per aquest motiu Lafede.cat s’adhereix a la campanya Defensem els Drets Humans i subscriu el seu manifest.