(Català) La Federació Catalana d’ONG per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament passa a denominar-se Lafede.cat – Organitzacions per a la Justícia Global


Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Des de l’1 de setembre la Federació Catalana d’ONG per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament canvia de nom, tal i com va aprovar a la seva primera Assemblea general.

Des de l’1 de setembre la Federació Catalana d’ONG per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament canvia de nom, tal i com va aprovar a la seva primera Assemblea general. Un dels primers acords de les federacions d’ONG de pau, desenvolupament i drets humans després de fusionar-se el gener de 2014 va ser la cerca d’una nova identitat i missió col·lectives. Es considerava prioritari disposar-ne per superar les identitats individuals prèvies però, sobretot, per renovar la imatge del sector i difondre els seus nous reptes i ¡ plantejaments. L’Assemblea de juny va aprovar els documents fundacionals i administratius i, també, el nou nom i la nova i imatge i, des de llavors, s’ha treballat en el desenvolupament de la marca combinant dinàmiques participatives amb suport professional.

Des de l’1 de setembre la web és www.lafede.cat i totes les adreces de correu electrònic porten l’extensió lafede.cat, i s’han activat nous perfils a twitter, @Lafede_cat i a facebook. El contacte per premsa no canvia: msantolino@lafede.cat, comunicacio@lafede.cat.

La Federació té com objectiu a mig termini posar la Justícia Global a l’agenda pública i política catalana, a través de posicionaments, campanyes, i propostes polítiques concretes. El pla de treball de Lafede.cat dels propers dos anys inclou un esforç intensiu de presentació i difusió de la nova marca, i de divulgació del concepte de Justícia Global. El nou Codi ètic el defineix com “com un concepte ampli i multidimensional que engloba i comprèn diversos processos com són el desenvolupament humà, el gaudi efectiu dels drets humans i la consecució de la pau”, i que un dels seus principals objectius ha de ser “contribuir a reforçar i fer més visible un moviment mundial de crítica i oposició als sistemes que produeixen manca d’equitat i desigualtats socials i econòmiques creixents”.

Més informació sobre Justícia Global: http://es.wikipedia.org/wiki/Justicia_global
Daniel Innerarity: http://www.danielinnerarity.es/opinion-preblog/justicia-global/
Entrevista de Joan Salicrú a Thomas Pogge: http://www.nuvol.com/entrevistes/thomas-pogge-la-pobresa-es-mes-injusta-perque-ara-es-evitable/