(Català) L’Educació per a la Justícia global surt reforçada a la darrera Assemblea Extraordinària en un moment de crisi global


Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Lafede.cat celebra la seva Assemblea General Extraordinària amb un rècord de participació, la incorporació de sis noves entitats i la incorporació de Mariano Flores, d’Edualter, a la Junta directiva.   

AGE2020 fede

El passat dijous 26 de novembre es va celebrar l’Assemblea General Extraodinària de Lafede.cat novament amb format online i fent ús de la plataforma Decidim per a consultar tota al documentació i fer les votacions. És la segona Assemblea virtual de la federació per tal de respectar les mesures de seguretat i prevenció de la Covid-19. Es va presentar i aprovar el pressupost 2021, molt marcat per la incertesa de la situació que econòmica i social que deixarà la Covid-19 i per la finalització del projecte europeu Frame, Voice, Report! que ha possibilitat la convocatòria de les dues darreres edicions de la Beca Devreporter. També es va presentar la proposta de campanya d’incidència política i social per tal de posicionar els temes de cooperació, pau i drets humans a la propera campanya electoral de febrer de 2021.

Durant l’Assemblea hi va haver un record especial per a Pilar Molina, companya i activista que va morir recentment. Molina va ser vocal de Junta de la Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament (FCONGD) en nom de Cooperacció i vicepresidenta del 2009 al 2013. També va representar la federació a la Red de Coordinadoras Autonómicas i va ser vicepresidenta segona de la Junta de la Coordinadora estatal. Del 2014 al 2018 va estar a la Comissió de seguiment del Codi Ètic i de Conducta.

 

La federació no para de créixer

A l’última Assemblea General del 2020 van participar 57 organitzacions, la xifra de participació més alta des de la refundació de Lafede.cat el 2013, que van aprovar l’entrada de sis noves entitats: AFFAC (Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya); CEHDA; Entrecultures Catalunya; Grup Eirene, Open Arms i Sindicalistes Solidaris. Lafede.cat suma ara 124 organitzacions federades, 112 de ple dret i 12 d’observadores. I és que només aquest 2020 han entrat 12 de noves, una constatació de la renovació del sector i de la pròpia federació en el camí cap a la Justícia global, tal i com va destacar Luca Gervasoni, president de Lafede.cat. Des de 2013 la federació ha incorporat 38 entitats i ha tingut 35 baixes el que suposa la renovació de 30% de la seva base social. En aquesta ocasió dues entitats es van donar de baixa per cessament de la seva activitat, Artesans de la Pau i Proinfants, i dues més van passar a ser de ple dret, Ruido Photo i Fora de quadre.

 

L’educació per la justícia global surt reforçada

Durant l’Assemblea també es va aprovar la incorporació de Mariano Flores, educador social i membre d’Edualter, com a nou vocal de Junta per a cobrir una vacant. Aquesta incorporació, juntament amb el fet que tres de les sis noves entitats (AFFAC, Entrecultures i Grup Eirene) estan especialitzades en educació, suposa un important reforç de l’Eix d’Educació per a la Justícia global en un moment estratègic en que en espais consultius es debat sobre la propera estratègia catalana d’Educació per al Desenvolupament. Flores, el nou vocal, va posar en valor tota la feina feta des de la federació i l’Eix per tal d’actualitzar el discurs i les pràctiques educatives i va posar com a exemple la ‘Guia d’Educació per a la Justícia global: Educar en futurs alternatius’, publicada recentment.