(Català) #Anemdeblau a la manifestació de dissabte per la pau, la solidaritat i la convivència en la diversitat


Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Lafede.cat, amb llarga experiència en temes d’entitats de pau, drets humans i cooperació, condemna els atemptats del passat 17 d’agost a Barcelona i Cambrils (veure el comunicat) i fa una crida a la ciutadania a sortir de blau aquest dissabte 26 d’agost a les 17h per “demostrar, al món, que no volem que sigui una manifestació més contra el terrorisme”, ha dit Tono Albareda, president de Lafede.cat, a la roda de premsa feta aquest matí de diferents col·lectius socials. Albareda ha demanat a tothom que surti de casa malgrat “no ens trobem còmodes amb la presència de persones que han representat polítiques en contra de la pau”.

 

 

Diferents entitats, plataformes i col·lectius s’han reunit aquests darrers dies amb la voluntat de donar una resposta unitària a favor de la diversitat i la convivència, i per mostrar el seu descontent amb la presència de certs líders polítics i monarques per les polítiques que representen. Unes polítiques que des de Lafede.cat, i les diferents entitats que en formen part, porten anys treballant: despesa militar, educació per a la pau, prevenció de l’extremisme violent, racisme i xenofòbia, securització, etc.

“Molts col·lectius anirem a la manifestació en solidaritat amb les víctimes, però volem que la fotografia sigui la de la societat unida en la diversitat i no la dels dirigents amb les mans tancades de sang”, apuntava David Karvala, d’Unitat contra el Feixisme i el Racisme. És per això que el manifest, signat per més de 170 organitzacions -entre elles Lafede.cat-, ha assenyalat, precisament, les polítiques que “promouen​ ​guerres​ ​i​ ​alimenten​ ​conflictes​ ​armats,​ ​mitjançant​ ​la​ ​venda​ ​i el comerç​ ​d’armes​ ​a​ ​països​ ​com​ ​Aràbia​ ​Saudita,​ ​i que​ ​apliquen​ ​polítiques​ ​repressives​ ​i​ ​antiterroristes​ ​que fomenten​ ​l’espiral​ ​de​ ​violència”. Motius que ja s’han denunciat moltes vegades al carrer amb el No a la Guerra, entre d’altres. També es denuncia l’incompliment de l’acollida de persones refugiades, les repressió de les mobilitzacions populars o el ​foment​ de​l’odi,​ ​el​ ​racisme,​ ​la​ ​xenofòbia​ ​i​ ​la​ ​islamofòbia. Es demana, com ha dit Najat Kichou, activista social, una actuació clara contra aquestes mostres de rebuig: “Veiem amb preocupació l’augment de la xenofòbia des de dijous i volem respostes i solucions des del diàleg i la tolerància”.

Amb tot, Jordi Giró, portaveu i president de la CONFAVC, ha apuntat que cal treballar des del teixit veïnal i que la prevenció passa per comptar amb la ciutadania i no apostar per la securització: “Volem menys seguretat des d’un despatx i més inversió en polítiques socials, ara retallades, per treballar per la cohesió”.

 

Convocatòria a les 17h

El punt de trobada de les que vulguin anar a la manifestació és a les 17h al Passeig de Gràcia amb carrer de Diputació sota el lema “Per la pau, la solidaritat i la convivència en la diversitat”. Lafede.cat anima a qui vulgui a venir a donar un cop de mà amb logística a partir de les 15h.

Crida #Anemdeblau

Es demana que tothom vesteixi una samarreta de color blau per fer visible el contingut del manifest dins la manifestació. Aquest color simbolitza la lluita dels darrers temps a favor de l’acollida de les persones refugiades i el mar Mediterrani. També és transmetre una imatge de gran onada que desbordi els carrers.

 

Manifest en català, castellà, anglès i francès.