#Anemdeblau a la manifestació de dissabte per la pau, la solidaritat i la convivència en la diversitat


Lafede.cat, amb llarga experiència en temes d’entitats de pau, drets humans i cooperació, condemna els atemptats del passat 17 d’agost a Barcelona i Cambrils (veure el comunicat) i fa una crida a la ciutadania a sortir de blau aquest dissabte 26 d’agost a les 17h per “demostrar, al món, que no volem que sigui una manifestació més contra el terrorisme”, ha dit Tono Albareda, president de Lafede.cat, a la roda de premsa feta aquest matí de diferents col·lectius socials. Albareda ha demanat a tothom que surti de casa malgrat “no ens trobem còmodes amb la presència de persones que han representat polítiques en contra de la pau”.

 

 

Diferents entitats, plataformes i col·lectius s’han reunit aquests darrers dies amb la voluntat de donar una resposta unitària a favor de la diversitat i la convivència, i per mostrar el seu descontent amb la presència de certs líders polítics i monarques per les polítiques que representen. Unes polítiques que des de Lafede.cat, i les diferents entitats que en formen part, porten anys treballant: despesa militar, educació per a la pau, prevenció de l’extremisme violent, racisme i xenofòbia, securització, etc.

“Molts col·lectius anirem a la manifestació en solidaritat amb les víctimes, però volem que la fotografia sigui la de la societat unida en la diversitat i no la dels dirigents amb les mans tancades de sang”, apuntava David Karvala, d’Unitat contra el Feixisme i el Racisme. És per això que el manifest, signat per més de 170 organitzacions -entre elles Lafede.cat-, ha assenyalat, precisament, les polítiques que “promouen​ ​guerres​ ​i​ ​alimenten​ ​conflictes​ ​armats,​ ​mitjançant​ ​la​ ​venda​ ​i el comerç​ ​d’armes​ ​a​ ​països​ ​com​ ​Aràbia​ ​Saudita,​ ​i que​ ​apliquen​ ​polítiques​ ​repressives​ ​i​ ​antiterroristes​ ​que fomenten​ ​l’espiral​ ​de​ ​violència”. Motius que ja s’han denunciat moltes vegades al carrer amb el No a la Guerra, entre d’altres. També es denuncia l’incompliment de l’acollida de persones refugiades, les repressió de les mobilitzacions populars o el ​foment​ de​l’odi,​ ​el​ ​racisme,​ ​la​ ​xenofòbia​ ​i​ ​la​ ​islamofòbia. Es demana, com ha dit Najat Kichou, activista social, una actuació clara contra aquestes mostres de rebuig: “Veiem amb preocupació l’augment de la xenofòbia des de dijous i volem respostes i solucions des del diàleg i la tolerància”.

Amb tot, Jordi Giró, portaveu i president de la CONFAVC, ha apuntat que cal treballar des del teixit veïnal i que la prevenció passa per comptar amb la ciutadania i no apostar per la securització: “Volem menys seguretat des d’un despatx i més inversió en polítiques socials, ara retallades, per treballar per la cohesió”.

 

Convocatòria a les 17h

El punt de trobada de les que vulguin anar a la manifestació és a les 17h al Passeig de Gràcia amb carrer de Diputació sota el lema “Per la pau, la solidaritat i la convivència en la diversitat”. Lafede.cat anima a qui vulgui a venir a donar un cop de mà amb logística a partir de les 15h.

Crida #Anemdeblau

Es demana que tothom vesteixi una samarreta de color blau per fer visible el contingut del manifest dins la manifestació. Aquest color simbolitza la lluita dels darrers temps a favor de l’acollida de les persones refugiades i el mar Mediterrani. També és transmetre una imatge de gran onada que desbordi els carrers.

 

Manifest en català, castellà, anglès i francès.