(Català) La Beca Devreporter rep una quarantena de propostes


Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

48 entitats s’han presentat a la 3a Beca Devreporter on el gènere i la migració són els eixos centrals de les propostes periodístiques.

 

 

El passat 23 de maig finalitzava el termini per presentar-se a la tercera Beca Devreporter, una iniciativa impulsada per Lafede.cat amb fons europeus, que té per objectiu afavorir el periodisme internacional responsable i el treball conjunt entre organitzacions socials i periodistes. La tercera beca està dotada amb 240.000 euros per a finançar reportatges.

Segons les primeres dades analitzades, s’han presentat 39 projectes amb la participació de 48 entitats, 25 federades a Lafede.cat i 23 no federades, amb un total de 576.421 euros demanats. La convocatòria compta amb tres categories de les quals s’han presentat 7 a l’A (10.000 euros), 25 a la B (20.000 euros) i 7 a la C (30.000 euros).

 

Temàtiques ajustades a les bases

En general totes les propostes encaixen a les temàtiques centrals proposades a la Beca: migració, gènere i Justícia climàtica. Alguns, fins i tot, vinculen dos o mes temes com migració i gènere. La Justícia Climàtica és el tema menys proposat. En general els projectes es situen a Amèrica Llatina (Colòmbia, Bolívia, Hondures, Mèxic i El Salvador); Àfrica (Sàhara, Marroc, Ghana, Congo, Etiòpia), Orient Mitjà (Síria, Líban) i Àsia (Pakistan i Xina), algunes de les quals vinculades a Barcelona.

 

Ara s’obre un període on avaluadors externs faran una primera revisió tècnica dels projectes i després de l’estiu el jurat triarà les propostes becades. Els resultats es faran públics a finals d’octubre.