(Català) L’emergència climàtica entra a l’agenda


[/caption]Lafede.cat té com un dels eixos de treball la justícia climàtica i, des d’aquí, tot el relacionat amb l’emergència climàtica un dels temes que d’una manera més evident permet fer visible la interdependència global. La federació impulsa i dona suport a les iniciatives de divulgació sobre el tema de les organitzacions federades, i facilita espais perquè sigui possible el diàleg entre la societat civil i les administracions que volen treballar aquesta temàtica, perquè considera que haurà de ser una línia de treball transversal per a tot el sector.

El taller en què van participar una quinzena d’entitats junatment amb l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona s’emmarca en la diagnosi sobre les capacitats i pràctiques del sector de la cooperació al desenvolupament català en matèria de sostenibilitat, medi ambient i canvi climàtic, que està duent a terme l’ACCD. Després d’aquest treball, que també s’ha fet amb les coordinadores d’ONG de Girona, Lleida i el punt focal de Tarragona, l’ACCD disposarà d’una eina a partir de la qual articularà les seves propostes per acompanyar a les entitats a incorporar noves pràctiques més respectuoses amb el medi ambient tant a nivell organitzatiu, com pel que fa a l’execució de projectes.

Una de les demandes que varen sorgir d’aquest taller és la creació d’una taula de coordinació entre administracions i entitats per tal d’anar validant les propostes que sorgeixin de la diagnosi, a fi que la seva implementació sigui realment possible. Lafede.cat demana a les administracions que facin un esforç de coordinar recursos per tal de poder ser més efectius i eficients en les accions que es vulguin dur a terme.

La presentació del llibre de Samuel Martín-Sosa, autor del “Manual de lucha contra el cambio climático. Nada volverá a ser como antes, ni el clima ni la sociedad”  va estar promoguda per entitats federades i xarxes com Climacció, Fridays For Future Barcelona, Rebel·lió o Extinció i la Campanya No als TCI.