(Català) Per defensar els drets polítics i socials, participem el 9N


Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Lafede.cat-Organitzacions per la justícia global, com a entitat membre del Pacte Nacional pel Dret a Decidir dóna suport al procés participatiu convocat el 9N, i vol animar a la ciutadania a participar. Lafede.cat recorda que la desobediència civil és una eina apropiada per a la defensa dels drets polítics i socials.

difusió 9N

El passat 2 d’octubre, Dia Internacional de la NoViolència, davant la suspensió de la consulta del 9N Lafede.cat ja va manifestar el seu suport a les crides a la desobediència fetes per diferents organitzacions socials. Davant la impugnació del procés participatiu, Lafede.cat anima ara a la ciutadania vinculada a les seves 116 entitats membres, i a la ciutadania en general, a participar i expressar lliurement la seva opinió, sigui quina sigui, de manera pacífica i responsable. Lafede.cat considera a més que és particularment important que la gent contrària a la independència de Catalunya ho manifesti també el 9N.

Lafede.cat-Organitzacions per la justícia global des de la seva experiència d’anys de treballar en la promoció de la pau, els drets humans i el desenvolupament dels pobles considera que la voluntat ciutadana s’ha d’expressar pacífica i democràticament, i que aquest és el motor del desenvolupament dels pobles, aquí i arreu. Lafede.cat recorda que l’article 19 de la Declaració Universal de Drets Humans diu que Tota persona té dret a la llibertat d’opinió i d’expressió” i que aquest dret inclou el de no ser molestat a causa de les pròpies opinions i el de cercar, rebre i difondre les informacions i les idees per qualsevol mitjà i sense límit de fronteres.

Lafede.cat entén que la desobediència civil és útil i legítima en la mesura que contraresta i evidencia importants dèficits democràtics, i que pretén posar en evidència l’existència d’un conflicte i la incapacitat, il·legitimitat o absurditat en la manera de gestionar-lo. Lafede.cat recorda que a Catalunya existeix una llarga tradició d’entitats, associacions i col·lectius que l’han feta servir com a eina de transformació social i de posicionament ètic, en la mesura que han assenyalat les contradiccions i limitacions de l’actual model de democràcia representativa, i han ajudat a aprofundir i fer créixer l’autèntica democràcia.

Lafede.cat insisteix a demanar als governs d’Espanya i de Catalunya que dirimeixin mitjançant un diàleg sincer i obert la confrontació de legitimitats en joc, i cerquin vies de sortida a l’actual situació.