(Català) La nova edició de la Fira de voluntariat internacional es trasllada a la UAB


Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

El pròxim dimarts 14 de febrer, Lafede.cat organitza la novena edició de la Fira #TornaCanviada de voluntariat internacional. Per primera vegada, la fira es mou a la Plaça Cívica de la Universitat Autònoma de Barcelona (Cerdanyola del Vallès), de 11:30h a 15:30h i participaran nou organitzacions federades amb propostes de voluntariat internacional de curta i llarga durada. 

La fira #Tornacanviada és una oportunitat per conèixer de primera mà les diferents propostes de les entitats especialitzades en voluntariat internacional, així com per resoldre dubtes i inquietuds en relació amb la planificació, la formació prèvia i els requisits necessaris per fer una estada. Si l’any 2019 van viajar 460 persones voluntàries amb alguna de les organitzacions federades, l’any 2022 ho van fer 123 persones. Aquesta davallada és fruit de la pandèmia de la Covid-19, que va provocar l’aturada de les propostes de voluntariat durant el 2020 i 2021. De manera progresiva, s’ha restablert l’activitat de les organitzacions.

Per primera vegada, la fira es farà a la Plaça cívica de la Universitat Autònoma de Barcelona, des del 11.30 h fins a les 15.30 h i les entitats que hi participaran són: Associació Acció Internacional Action Peace (IAP), Associació Catalana per la Pau (ACP), Bosco Global, Enginyeria Sense Fronteres, FISC, Intered Catalunya, SED Catalunya, Servei Civil Catalunya i Setem Catalunya. També hi serà present la Fundació Autònoma Solidària que ha col·laborat en l’organització d’aquesta edició i que oferirà les seves propostes de voluntariat dins de la UAB. Per assistir-hi, no cal inscripció prèvia.

Propostes de voluntariat internacional a 26 països

Les propostes de les entitats es basen en estades solidàries, que permeten conèixer els projectes de les organitzacions sòcies que combinen la descobert de l’entorn amb hores de dedicació en un projecte o acompanyament internacional a defensores de drets humans. Les nou entitats ofereixen propostes de voluntariat a 26 països: Argentina, Bolívia,  Brasil,  Colòmbia, Costa d’Ivori, Dominicana,  El Salvador, Equador,  Espanya,  Filipines, Guatemala, India, Itàlia, Líban, Madagascar, Melilla, Mèxic, Moçambic,  Nicaragua, Palestina, Paraguai, Perú, RD de Congo, Ruanda, Senegal i Tanzània. Pots consultar les propostes de les entitats en aquest dossier.

📙  Consulta les propostes de voluntariat internacional en aquest dossier informatiu.

Fira TornaCanviada a l’Espai Jove La Fontana | Gener, 2020

 

Nou anys de fira #TornaCanviada

Des de l’any 2014, la federació organitza anualment la fira d’entitats de voluntariat internacional, a excepció de l’any passat. La darrera edició de la Fira va celebrar-se al desembre de l’any 2021 en el marc de la campanya “Capgirem el món. Revoluciona’t per a la Justícia global” i des de l’any 2014,  han participat més de 1.000 assistents.

Voluntariat sí, però responsable i transformador 

Una de les línies de treball històriques de Lafede.cat, vinculades a l’educació per la justícia global, és la promoció de la reflexió entorn a les pràctiques voluntariat internacional responsable. Segons la federació, el voluntariat internacional és un procés que implica una preparació i una formació especialitzada per part de les persona voluntària, així com que totes les propostes responguin a una demanda de l’organització contrapart a terreny per tal d’assegurar la sostenibilitat del projecte a llarg termini. Per tal de promoure un voluntariat que generi transformació, l’any passat, juntament amb el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), es va elaborar el decàleg per voluntariat internacional responsable i transformador, fruit d’un procés participatiu de les entitats membres. 

Més informació: