Capgirem el món: celebrem el Dia dels Drets Humans a la Model


La tarda del 10 de desembre arriba la segona edició presencial de la campanya Capgirem el món. Revoluciona’t per a la justícia global, una campanya de Lafede.cat, el CNJC i el CJB per apropar la Justícia global i els drets humans als i les joves i que enguany se celebra a l’antiga presó de La Model. Al programa: una fira d’entitats de voluntariat internacional i local, un debat sobre voluntariat i emergència climàtica, monòlegs feministes i el concert de Maio.

Després de l’edició primavera amb converses sobre drets humans via Twitch.tv, Lafede.cat, el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) organitzen el 10 de desembre una celebració presencial pel Dia Internacional dels Drets Humans la segona edició de la campanya Capgirem el món, revoluciona’t per a la justícia global!, en el marc de l’activitat de les tres entitats en matèria de defensa dels drets humans.

El voluntariat responsable, eix central

Una de les temàtiques principals de la jornada serà la promoció del voluntariat responsable. Aquesta temàtica ja s’ha treballat en tres sessions durant els mesos de setembre i octubre amb entitats de les tres plataformes, en les quals s’han fet algunes reflexions sobre què entenem i què no per voluntariat internacional responsable i transformador i quins són els reptes als quals s’enfronten les entitats en aquest camí. Fruit d’aquest procés participatiu, hem publicat el document “10 reflexions per a un voluntariat internacional responsable i transformador“, que presentarem el 10 de desembre.

Del Torna Canviada a la Fira Capgirem 

Entre 16:30h i 19 h hi haurà a la Model la Fira Capgirem, amb més d’una quinzena d’entitats per informar a la ciutadania sobre les seves propostes de voluntariat internacional i local amb perspectiva de Justícia global. Es tracta d’una evolució de la Fira d’entitats “Fes una volta i Torna canviada que des de l’any 2013, impulsa Lafede.cat com un espai de trobada de les entitats que treballen en l’organització dels programes de voluntariat internacionals amb l’objectiu d’apropar les seves propostes a la ciutadania. Aquest any, la Fira s’amplia també a propostes de voluntariat local, donat que moltes entitats han paralitzat o reduït significativament els projectes atenent a les mesures de restricció i mobilitat de la Covid-19.

Emergència climàtica i voluntariat internacional: són compatibles?

A la jornada també s’organitzarà la taula rodona “Aniria Greta de voluntària? Debat sobre emergència climàtica i voluntariat internacional” (18 h), en què persones activistes i expertes reflexionaran sobre la petjada ecològica del voluntariat internacional i sobre si es pot fer un voluntariat responsable i transformador tenint en compte la lluita contra l’emergència climàtica. La taula comptarà amb les intervencions de Fridays for future Barcelona, Servei Civil Internacional i Alba Sud, i estarà moderada pel periodista de Crític expert en temes ambientals, Manel Riu.

Monòlegs feministes i concert de Maio

La celebració comptarà també amb els monòlegs dels humoristes Març Llinàs i Maria Orio (19:15 h), que abordaran temes en clau feminista com la identitat trans, les masculinitats, l’activisme bisexual o els problemes amb els ginecòlegs. També se celebrarà un concert de Maio (20:30 h), la cantant santandreuenca que recentment ha presentat el seu nou àlbum “Des dels marges”, un treball en què canta a l’amistat, als vincles sincers, a l’empoderament col·lectiu, a l’amor i a la vida.

** Important: Les places a les activitats són limitades. Cal inscripció al web del Capgirem el món. **

Més informació: