Arriba la segona edició de “Capgirem el món”: 4 converses per apropar la Justícia global als joves


Ahmed Ettanji, Hibai Arbide, Alane D. Chaparro i Safia El Aaddam són algunes de les persones que participaran en la segona edició de “Capgirem el món. Revoluciona’t per la Justícia global”. Enguany la campanya es divideix en dos moments. Per una banda, l’“Edició Primavera 2021”, quatre converses entre joves compromeses pels drets humans entre el 5 i el 26 de maig. Per l’altra, el concert per a la Justícia global, que se celebrarà divendres 10 de desembre, Dia Internacional dels Drets Humans. Com a novetat, les conserves seran retransmeses al canal de Twitch.tv/capgirem.

Arran de l’èxit de participació de l’edició anterior de la campanya “Capgirem el món. Revoluciona’t per la Justícia Global”, i amb la voluntat de commemorar el Dia dels Drets humans i continuar apropant la Justícia global als joves, Lafede.cat junt amb el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i el Consell de Nacional de la Joventut (CNJC) impulsen una segona edició. Aquesta vegada es planteja en dues fases: per una banda, quatre converses durant el mes de maig entre un jove influencer i una persona activista i experta en drets humans, i per l’altra, el concert per a la Justícia global, al desembre. Amb les converses es pretèn conèixer la realitat i les vulneracions dels Drets Humans aquí i arreu, a partir d’experiències personals i col·lectives, per tal de promoure la participació activa i crítica de les noves generacions.

 

Tots els dimecres de maig, converses sobre Drets Humans

Del 5 al 26 de maig, s’organitzen quatre converses a través del canal de Twitch.tv/capgiremelmon a les 19 hores. El dia 5, l’Ahmed Ettanji, periodista sahrauí d’Equipe Media i Maria Bouabdellah, periodista i creadora de continguts parlaran del cas d’expoli del Sàhara Occidental; el dia 12, l’Hibai Hibai Arbide, advocat i corresponsal a Grècia per Telesur i la Marta Rosique, parlaran sobre activisme digital contra l’extrema dreta; el 19, l’Alane D. Chaparro, activista trans i sindicalista de la COS i la Ramia Chaoui, activista i creadora de continguts, conversaran sobre transfòbia i drets laboral i per últim, el dia 26, la Safia El Aaddam, comunicadora i impulsora de #votaesunderecho i Alaaddine Azzouzi, periodista i col·laborador de la Directa i a Crític, parlaran sobre el racisme i el dret a vot. Tota la informació sobre la campanya, i el repositori de les converses,  es troba al web Justiciaglobal/capgirem. 

Acte final: concert per a la Justícia global 

Per celebrar el Dia Internacional dels Drets Humans, s’organtizarà un concert el mateix dia 10 de desembre. 

Més endavant, s’informarà el cartell, el lloc, l’horari i la compra d’entrades en aquesta notícia, així com al web de la campanya i a les xarxes socials de Lafede.cat, del CJB i CNJC. 

 

Més informació: