‘Capgirem el món’, una setmana per apropar la Justícia global als joves


Moha Gerehou, Hanan Midan, David Fernández, Liliana Arroyo i Arcadi Oliveres, entre d’altres, participaran de cinc converses per Instagram amb joves youtubers de Canal Malaia sobre Justíca global amb temes com feminismes, drets humans, antiracisme o xarxes socials i activisme, en el marc de la commemoració del Dia Internacional pels Drets Humans. El divendres 18 de desembre es farà un acte presencial i es tancarà amb un concert amb ‘The Tyets’ i ‘Elane’ a la Nau Bostik.

Lafede.cat, amb la voluntat de seguir la línia iniciada l’any passat amb el concert pels Drets Humans a la sala Apolo d’apropar-se la públic més jove, impulsa enguany, juntament amb el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) una setmana d’actes per commemorar el 10 de Desembre, Dia Internacional dels Drets Humans sota el lema ‘Capgirem el món. Revoluciona’t per a la Justícia global. S’ha organitzat amb l’objectiu, especialment en un moment de crisi global com l’actual, de fer arribar la necessitat de la Justícia global i els activismes transformadors a les persones joves. Lluitar, no només pel compliment dels Drets Humans, sinó per anar més enllà i ampliar-los, és un compromís que requereix de la participació activa i crítica de les noves generacions.

Converses sobre Justícia global i drets humans a Instagram

Del 14 al 17 de desembre s’organitzen converses intergeneracionals a través d’Instagram live entre youtubers joves col·laboradors del Canal Malaia, i referents en temes de Justícia global. Dilluns 14 de desembre es parlarà d’ecofeminisme i patriarcat amb l’Aitziber Uriagereka, d’Acció Ecofeminista, i la youtuber i cantant Mariona Batlle; dimarts 16 de desembre la sociòloga i experta en transformació digital i impacte social, Liliana Arroyo, conversarà amb l’instagramer Bru Esteve sobre el poder de les xarxes socials; dimecres 17 de desembre l’instagramer Massin Akandouch parlarà de lluita antiracista amb el periodista de eldiario.es i activista Moha Gerehou; i finalment dijous 18 de desembre l’economista i activista Arcadi Oliveres conversarà amb la youtuber Laura Grau sobre el poder del consum.

Acte final a la Nau Bostik: Parlar d’activisme al s.XXI i acabar amb concerts dels drets humans

El divendres 18 de desembre de 18h a 21h tindrà lloc un acte presencial, retransmès en streaming, a la Nau Bostik de Barcelona on es farà un programa en directe sobre  ‘Activisme de pantalla: és possible canviar el món amb Twitter o tiktok?’ amb la participació dels activistes David Fernández, Hanan Midan i Mar Mirabete de Fridays for future. L’acte acabarà amb un concert amb els mataroninsThe Tyets’, que fan ‘Trapetón’, una barreja de trap i reggaeton en català sovint fusionats amb ritmes llatins, i la rapera feminista lleidatana Elane’, que als seus temes parlen de la seva pròpia vida, de la família, els amics i les circumstàncies de ser una dona al món del rap.

Les converses per Instagram es podran veure a través dels comptes de Lafede.cat, el CJB i el CNJC, i l’acte del divendres 18 es podrà seguir pel Youtube de Lafede.cat. L’acte presencial a la Nau Bostik té un aforament màxim de 100 persones, segons les últimes mesures per a fer front a la Covid-19, i l’entrada de 5 euros es pot aconseguir aquí. Tota la programació es pot consultar a justiciaglobal.cat.