Coronavirus: Lafede.cat activa un protocol de resposta i fa una crida a la prevenció, la corresponsabilitat i la calma


La federació segueix les recomanacions de les autoritats sanitàries i decideix suspendre totes les activitats i tancar la seu del carrer tàpies 1-3. L’activitat laboral es manté i l’atenció a les entitats segueix a través del personal tècnic responsable que treballa a casa des d’aquest dilluns 16 de març.

Foto: Lafede.cat

Davant l’alerta sanitària pel Covid-19, més conegut com a Coronavirus, Lafede.cat ha activat un protocol intern de resposta seguint les recomanacions de les autoritats de Salut Pública de tancament de centres cívics i espais d’acollida d’activitats obertes al públic i ha creat un Grup Coordinador per fer seguiment de l’evolució de la situació. El protocol estarà en permenent revisió en funció de les novetats que es vagin produint. Davant d’aquesta situació, però, Lafede.cat fa una crida a mantenir la calma i no contribuir a un alarmisme generalitzat. Totes les mesures que es prenen són des d’un punt de vista preventiu i de corresponsabilitat social i amb l’objectiu d’evitar el col·lapse dels serveis públics i protegir els col·lectius de risc.

Mesures excepcionals

Lafede.cat ha decidit anul·lar totes les activitats internes i públiques que tenia previst acollir a la seu fins a nou avís. A més, també suspèn les reunions de caràcter intern si no són estrictament necessàries i es prioritzarà el treball a través d’eines tecnològiques, com les reunions per videoconferència. Pel que fa als i les treballadores de Lafede.cat es mantindrà l’activitat laboral, tot i que serà mitjançant el teletreball.

L’atenció a les entitats es manté a través dels correus electrònics del personal tècnic de referència.

Pel que fa a l’atenció al públic, estaran oberts els canals habituals: telèfon (93 442 28 35) i correu electrònic (informacio@lafede.cat) en horari de 9h a 15h per facilitar la conciliació laboral de les treballadores. L’atenció presencial queda aturada.

Tot i això, com a controls addicionals, Lafede.cat ha reforçat les mesures higièniques: la neteja de les oficines, la ventilació dels espais i els productes de neteja personal com sabó de mans i desinfectants.

Seguir canals d’informació veraços

Per saber tota la informació relacionada amb el virus, Lafede.cat emplaça a la ciutadania a consultar fonts fiables i evitar la propagació de rumors i falses notícies. És per això que per saber-ne més es recomana consultar el Canal Salut de la Generalitat de Catalunya on s’explica què és el virus, com es contagia i quines mesures preventives cal assumir, així com què fer en cas de tenir símptomes. En cas de dubte, es recomana trucar el 061, fent-ne un ús responsable per a no col·lapsar el servei.

A més, Lafede.cat recomana altres canals d’informació com:

 

També es pot fer seguiment de les darreres informacions a través dels canals de Twitter oficials:

Foto: Lafede.cat

Prevenció del Coronavirus

Per prevenir el virus, cal aplicar les mesures genèriques de protecció davant de qualsevol malaltia respiratòria:

  • Rentar-se les mans freqüentment (amb aigua i sabó o solucions alcohòliques 70%), especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
  • Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida (amb solucions alcohòliques 70% o amb aigua i sabó).
  • Evitar el contacte proper (almenys una distància de dos metres) amb persones que pateixen infeccions respiratòries agudes i presenten tos, esternuts o expectoracions, i no hi compartiu les pertinences personals.
  • Evitar compartir menjar i estris (coberts, gots, tovallons, mocadors, etc.) i altres objectes sense netejar-los degudament.

No s’han de prendre precaucions especials amb els animals a l’Estat espanyol, ni amb els aliments, per evitar aquesta infecció.