DENIP 2014: el 30 de gener tornem als Jardins Gandhi


Tal i com queda recollit al manifest “Pel dret a una educació transformadora”, l’educació per la pau és un dels pilars fonamentals del model educatiu impulsat i recolzat per les ONG, que busca construir societats compromeses amb les persones i l’entorn. Com deia Mohandas Gandhi, “No hi ha camins per la pau, la pau és el camí”. La FCONG és, des de fa anys, part activa de la Campanya Desmilitaritzem l’Educació i, sobretot, celebra i fa difusió del DENIP, el Dia Escolar de la Noviolència i la Pau.  DENIP_gen

El DENIP va arrencar el 1964 a partir de la iniciativa individual de Llorenç Vidal i Vidal,  poeta i educador mallorquí. Aquest Dia Escolar de la Noviolència i la Pau va ser reconegut per l’administració educativa l’any 1976, i el 1993 per la UNESCO. El dia 30 de gener molts educatius inclouen aquesta data als seus programes escolars, coincidint amb l’aniversari de la mort de Mohandas Gandhi el qual va ser assassinat l’any 1948.

La FCONG celebra el DENIP als Jardins Gandhi, al barri de Poblenou, des de l’any 2009 i  enguany ho fa de manera coordinada amb el Districte de Sant Martí. A partir de les 18:30 hores diferents persones i entitats s’aplegaran al voltant de l’estàtua de Gandhi per encendre espelmes i fer petites reflexions sobre la pau. A les xarxes socials es podrà seguir l’etiqueta #DENIP2014.

Míriam Acebillo, presidenta de la FCONG, obrirà l’acte que comptarà amb la participació de representants del Districte de Sant Martí i de diferents ONG federades. Els acompanyaran els representants d’un grapat divers d’entitats que posen de manifest les diferents tradicions i matisos del treball per a la pau que es fa a Catalunya. Han confirmat al seva assistència: Reraguarda en Moviment, Plataforma Solidària Contra la Repressió, la Campanya Desmilitaritzem l’educació,  la Ludoteca Maria Gràcia Pont, el Casal de gent gran de Poblenou, la Xarxa Comunitària de la Verneda- Sant Martí, la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia o Catalunya nació de Pau. L’acte està obert a la participació de tothom, i finalitzarà amb l’actuació musical del grup d’animació i música tradicional Bufanúvols.

Més informació:

Mapa #DENIP2014 de FundiPau

Nou bloc: Paz: ens contrucción