Els espais de la federació acullen noves entitats


La federació segueix facilitant espais a les entitats federades. La Xixa Teatre, CEHDA Ghana i Fundipau són les tres entitats federades que s’incorporen a l’Espai d’entitats d’Erasme de Janer. A la seu de Lafede.cat, Taula per Mèxic ingresa a l’espai compartit. 

A més de la seu del carrer Tàpies, des de l’any 2015, la federació gestiona l’Espai d’entitats Erasme de Janer. És un local cedit també per l’Ajuntament de Barcelona. La cessió d’aquest espai va respondre a la demanda d’espais de la federació per donar suport a les entitats més afectades per la crisi de 2008. Actualment, la necessitat continua vigent per l’alt preu dels lloguers a Barcelona. També pels problemes per assumir-los per part de les entitats amb pressupostos i equips tècnics més reduïts.  

El local disposa de 10 de despatxos i 4 espais d’ús comú, i des de la seva obertura, 17 entitats n’han format part. Aquests despatxos es cedeixen per un període de dos anys i periòdicament es renoven en funció de la situació de les entitats i les noves demandes. Durant el 2022 s’ha gestionat l’ingrés de tres noves entitats: Fundipau, La Xixa Teatre i CEHDA Ghana. La dinàmica que s’ha generat durant aquests set anys és de col·laboració: s’han materialitzat diferents projectes conjunts i les noves entitats celebren l’ingrés a Erasme de Janer com un oportunitat per conèixer i teixir aliances amb altres entitats federades. 

En l’actualitat treballen 12 entitats a l’espai: Alternativa Intercanvi Amb Pobles Indígenes, Associació D’educadors En Drets Humans (Ahead), CEHDA Ghana, Centre D’estudis Africans I Interculturals (CEA), Comitè 1r De Desembre, Educació Alternativa- Edualter, FarmaMundi, Fundación Comparte, Fundipau, La Xixa Teatre, Peace Brigades Internacionals – Pbi Catalunya i SUDS.

Sales de l’Espai d’entitats Erasme de Janer | LAFEDE.CAT

Renovació d’entitats a l’espai compartit

Després de la crisi, els espais de la seu de Tàpies (ara Espai Arcadi Oliveres), també es van reorganitzar per reduir el nombre de despatxos i augmentar el de sales disponibles per a les entitats federades. Des des de l’any 2020, la federació disposa d’un espai de treball per a les entitats que necessitin de manera esporàdica o temporal un despatx. L’espai disposa de quatre llocs de treball. Durant l’any 2021 l’espai vai arribar al 75% de la seva ocupació, amb tres entitats. Aquest any s’ha gestionat la sortida de dues entitats i l’entrada de Taula per Mèxic.

Pablo Obando i Almudena Urbano, tècnics de la Taula per Mèxic que s’incorporen a l’espai compartit de Lafede.cat