Jornada: Comunicar per al canvi social, de la teoria a la pràctica


El proper divendres 9 de juny Lafede.cat organitza una jornada per a entitats socials per reflexionar, conèixer i debatre estratègies existents a tot l’Estat espanyol sobre comunicació transformadora.

jornada de comunicació transformadora

Jornada sobre comunicació transformadora

Entitats, plataformes i federacions d’entitats de cooperació i justícia global, fa anys que treballen per crear i compartir continguts i estratègies que ajudin a capgirar algunes pràctiques de comunicació tradicional i orientar-les cap a pràctiques més coherents d’un sector que busca el canvi social.

Per això, conscients del pes d’uns imaginaris socials que no permeten avançar i ampliar públics,i dels límits amb les imatges sensacionalistes i la captació de fons, els departaments de comunicació i educació fa temps que reclamen nous paràmetres, més enllà del màrqueting més comercial basats en nombres de retuits, m’agrades, comparticions i visualitzacions, per orientar i mesurar la seva feina, més en línia amb l’eficàcia cultural i els canvis socials. És per això que les organitzacions s’han dotat de codis ètics, manuals i estratègies per canviar-ho. Tot i així, saben que el camí no és fàcil.

 

Una jornada per treballar la comunicació transformadora

El proper divendres 9 de juny de 10 a 14 hores a Lafede.cat s’organitza la jornada Comunicació transformadora: del desig a les pràctiques. A la primera part es podran conèixer experiències com la guia d’autoavaluació d’Ongawa i la Universitat Jaume I, a partir d’indicadors de comunicació i organitzacionals en el marc del projecte Nadie dijo que fuera fácil; la web Comunicar con enfoque de derechos humanos de la Coordinadora de ONG de desarrollo; les jornades Cambiemos el cuento – narrativas y poder d’Oxfam Intermón i altres actors; les Recomanacions per a comunicar pel canvi social, que es presentarà llavors, de Lafede.cat i les estratègies de comunicació per capgirar les entitats que presentaran Quepo i la Coordinadora Valenciana d’ONGD.

Després, hi haurà una part de taller on es treballaran les dificultats, els reptes i les demandes de les entitats per incorporar nous objectius o indicadors de comunicació, i s’identificaran estratègies col·lectives de treball.

La idea és compartir la feina que està fent en el marc de la Xarxa estatal de comunicació transformadora, i generar espais de debat i trobada entre les organitzacions socials.

Per assistir-hi cal inscripció prèvia a través d’aquest formulari. Es pot consultar el programa complet aquí.