La Plataforma Pobresa Zero demana adhesions a la seva campanya pels drets fonamentals


La Plataforma Pobresa Zero- Justícia Global, a la que participa Lafede.cat, ha presentat una queixa al Síndic de Greuges, perquè faci seguiment del compliment de drets fonamentals i doni continuïtat a l’actuació d’ofici que va obrir després de reunir-se amb representants de la Plataforma el passat octubre.

Foto: Joan Luzzatti

La Plataforma reclama al Síndic de Greuges, Rafel Ribó, que faci seguiment del compliment de drets fonamentals a l’alimentació, la salut, l’educació, l’habitatge, el treball, uns ingressos mínims, la mobilitat i la participació, i convida totes les entitats compromeses amb els drets socials a adherir-se a la queixa. D’aquesta forma, es podrà garantir que el Síndic doni continuïtat a l’actuació d’ofici que va obrir a l’octubre –després de reunir-se amb representants de la plataforma— a partir de les reclamacions de la campanya ‘Contra la pobresa i les desigualtats, exigim els nostres drets!’.

Pobresa Zero convida a adherir-se a la queixa a totes les entitats “que reclamen una acció més efectiva i corresponsable contra la pobresa i les desigualtats” accedint a la seva web. La Plataforma vol posicionar  el compliment dels drets fonamentals a l’agenda del nou Govern i confia que l’informe del Síndic ajudarà a assolir aquest objectiu.

Les entitats de la Plataforma van reunir-se amb el Síndic el 17 d’octubre, Dia internacional per l’eradicació de la pobresa, i li van presentar el   manifest “Contra la pobresa i les desigualtats, exigim els nostres drets”, així com el document marc de la campanya. Ribó va expressar el seu “absolut suport i coincidència amb els objectius del document” i es va comprometre a traslladar les reclamacions de la plataforma als poders públics.