El 2018 la Fira #TornaCanviada surt al carrer 2


“Fes una volta i #Tornacanviada”. Aquest és el lema de la Fira d’Entitats de Voluntariat Internacional que, per primer any, no es farà a dins sinó al costat de Lafede.cat, a la Plaça Pere Coromines del barri del Raval de Barcelona, i en horari de matins: serà el 27 de gener de 11h a 15h. L’any passat el local de Lafede.cat ja es va quedar petit per acollir-la i les 14 entitats participants s’han animat a ampliar-la amb aquest nou format.

Estades solidàries, camps de treball, acompanyament internacional o turisme responsable són les propostes que presenten les organitzacions participants  al #Tornacanviada2018. La Fira és una bona oportunitat per conèixer durant un matí i de primera mà les propostes de les diferents organitzacions. També per resoldre dubtes i inquietuds de cara a la planificació d’un viatge, la formació prèvia o els requisits necessaris. En la seva cinquena edició, participaran 14 entitats federades amb propostes per a més de 25 països. Durant la Fira es repartirà un dossier informatiu per facilitar al públic assistent la recollida d’informació sobre les propostes de  voluntariat internacional que els puguin interessar.

Lafede.cat s’ha quedat petita davant el volum creixent de persones interessades en el voluntariat internacional i sensibilitzades amb la transformació social: des de la primera fira, que van assistir més de cent persones, l’assistència ha crescut fins arribar a 300 persones l’any passat.

Enguany, participaran a la V Fira #Tornacanviada les entitats Acció Solidària i Logística (ASL), Associació Catalana per la Pau (ACP)Brigades Internacionals de Pau, Enginyeria sense fronteresFundación Internacional de Solidaridad Compañía de María (FISC)Fundació InterRed Catalunya, Fundació ComparteFundació ProideNutrició sense fronteresOxfam intermón – VolpaSED CatalunyaServei Civil InternacionalSetem Catalunya i VOLS.

 

Què ens trobarem? Què podrem fer? Experiències en primera persona

Les 14 ONG participants ofereixen experiències de voluntariat a Àfrica (a Camerun, Ghana, Uganda, Senegal, Congo, Kènia, Moçambic, Madagascar, Chad, Gàmbia, Ruanda i República Unida de Tanzània); Amèrica Llatina (a Mèxic -Chiapas-, Guatemala, El Salvador, Nicaragua, República Dominicana, Argentina, Brasil, Paraguai, Equador, Bolívia, Hondures, Colòmbia, Perú, Xile, Filipines i Veneçuela) i Àsia ( a Índia, Filipines, Nepal, Líban i Palestina).

La Fira oferirà una nova activitat respecte a les quatre edicions anteriors:  l’espai de micro obert, “Dóna’m veu!”, ubicat a la mateixa plaça, on voluntaris i voluntàries de les organitzacions explicaran les seves vivències de voluntariat internacional per tal d’apropar la realitat dels països i organitzacions locals amb què es treballa. Lafede.cat ha creat també una llista de reproducció al seu canal de YouTube amb vídeos de voluntariat de les entitats.


2 comentaris a “El 2018 la Fira #TornaCanviada surt al carrer

Comentaris tancats.