Lafede.cat col·labora amb CRÍTIC per elaborar el seu 6è Dossier sota el nom ‘Justícia global’


El nou Dossier CRÍTIC forma part de la campanya que impulsa la federació per celebrar els 30 anys construint Justícia global i comptarà amb una presentació el 26 de novembre al CCCB amb la presència de la filòsofa brasilera i autora del llibre ‘Cómo conversar con un fascista?”, Marcia Tiburi.

Aquest 2019 Lafede.cat celebra 30 anys de treball conjunt de les entitats de cooperació, pau i drets humans i vol aprofitar aquesta data per donar a conèixer què és la Justícia global. En el marc de la campanya que començarà properament, Lafede.cat ha col·laborat amb el mitjà de comunicació CRÍTIC, recentment premiat amb el Premi Nacional de Comunicació que atorga la Generalitat, per elaborar el nou Dossier CRÍTIC ‘Justícia Global’ que es publicarà aquest mes de novembre.

El Dossier ‘Justícia Global’ pretén abordar els grans reptes globals de desigualtats socio-econòmiques i de gènere, l’emergència climàtica, el poder de les corporacions, la mobilitat humana o els drets socials i polítics en perill, amb una mirada des de les relacions Nord-Sud. Ho farà comptant amb les reflexions, com a entrevistats o com articulistes, de noms referents com Arcadi Oliveres, David Fernàndez, Marina Garcés, Silvia Federici, Boaventura de Sousa Santos, Montse Santolino, Bel Olid, Míriam Hatibi, Luca Gervasoni, Miquel Carrillo, Xavier Giró, Anna Surinyach, Agus Morales, Helena Maleno, Carmen Juares, Cristina Zhang Yu, Saiba Bayo o Leila Nachawati. L’edició fotogràfica ha estat a càrrec de la Revista 5W, especialitzada en informació internacional, i l’edició del Dossier compta amb la col·laboració de Pol·len edicions.

 

El CCCB acull l’acte de presentació de la Revista ‘Justícia Global’

La presentació pública del Dossier es farà el proper dimarts 26 de novembre a les 19 h al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) amb el títol “El diàleg en temps d’autoritarismes”. Serà en format conversa entre Marcia Tiburi, filòsofa i escriptora brasilera exiliada a Paris i autora de ‘Cómo conversar con un fascista?’; Míriam Hatibi, activista i consultora en comunicació, i Hibai Arbide, periodista i advocat, i moderada pel periodista Sergi Picazo.

Les entitats de Lafede.cat poden reservar plaça (via formulari enviat de manera interna), així com els subscriptors de CRÍTIC (via mitjans propis). El Dossier es podrà adquirir en el mateix acte i s’espera que arribi a les llibreries uns dies abans.