Lafede.cat s’apunta a noves campanyes


Lafede.cat dóna suport a la campanya “Veniu ja!” sobre persones refugiades i anima a participar a la ruta guiada pels horrors del comerç internacional dins la iniciativa “La revolució de les butxaques”. També s’ha adherit a la plataforma Tadamon, nascuda el juny del 2016, de solidaritat amb el poble sirià.

Un dels objectius de Lafede.cat és teixir xarxa i treballar conjuntament amb entitats i moviments socials d’arreu per assolir la Justícia Global. És per això que subscriu determinats posicionaments de solidaritat, o forma part  de diferents campanyes i plataformes ja sigui per iniciativa de la Junta, o a petició de les organitzacions federades.

Lafede.cat ha decidit donar suport tres campanyes en marxa. Una d’elles és la plataforma de solidaritat Tadamon, que té per l’objectiu donar suport des de Catalunya al poble sirià, que està patint una greu crisi humanitària, i a la seva lluita per la pau.

També s’ha sumat a la campanya “Veniu ja!” que vol reivindicar i denunciar l’incompliment per part del govern espanyol de les quotes en reubicació de persones refugiades. Aquesta campanya segueix la línia de treball de la federació en temes de migració i moviments forçats de persones, com ja s’ha fet amb la denuncia contra l’acord UE-Turquia o la trobada “Deconstruïm l’Europa Fortalesa” el mes de desembre amb Stop Mare Mortum, una de les altres plataformes on Lafede.cat dóna suport.

Per altra banda, com cada any, Lafede.cat aposta per la campanya “Som Comerç Just i Banca Ètica“, organitzada per Setem amb el suport de diverses entitats de la federació com Oxfam Intermón. Aquest any, sota el lema “La revolució de les butxaques“, la campanya es centra en la gestió de les empreses i el lligam entre els poders polítics i empresarials, amb tractats com el TTIP o el CETA i fa èmfasi en el poder del consumidor per canviar la forma de consum diari a favor d’una economia social i solidària (manifest). És per això que entre moltes activitats, per reivindicar el Dia Mundial del Comerç Just (14 de maig), organitzen la “Ruta guiada pels horrors del comerç internacional” el 13 de maig a les 21h (Pg. de Gràcia amb c/València) amb l’objectiu de denunciar les pràctiques de les grans multinacionals que vulneren els drets humans amb la seva acció diària. Aquesta campanya reivindica, també, la creació del Centre d’Avaluació de l’Acció de les Empreses Catalanes a l’Exterior, aprovat pel Parlament de Catalunya el 2016 i pendent d’execució.