Lafede.cat suma tres noves entitats federades i canvia la seva vicepresidència


El dijous 18 de gener, l’assemblea de Lafede.cat va decidir admetre tres noves entitats federades: Aliança per la Solidaritat, Sòlida i Iridia-Centre per la Defensa dels Drets Humans. També es van aprovar canvis a la Junta Directiva: Tere Palop serà la nova vicepresidenta i Luca Gervasoni, el nou secretari. Les entitats participants van fer aportacions al Pla de treball 2018-2019.

L’Assemblea va començar amb una intervenció del president, Tono Albareda,  que va recordar la participació de Lafede.cat en diferents iniciatives i plataformes de promoció dels drets humans al llarg del 2017.

Es van votar les candidatures de la Tere Palop de l’Associació Catalana per la Pau a ocupar el càrrec de vicepresidència de la Junta Directiva, i de la Rita Huybens de la Lliga pels Drets dels Pobles,  vicepresidenta en l’anterior Junta,  a membre de la Comissió de Seguiment del Codi Ètic. Totes dues candidatures van ser aprovades. Luca Gervasoni de Novact ocuparà el càrrec de secretari de la nova Junta en substitució de Tere Palop.

Fotografia dels membres de la Junta directiva sortint i entrant.

Després es van presentar les candidatures de les entitats que volien incorporar-se a la federació: Iridia-Centre per la Defensa dels Drets Humans, Sòlida i Aliança per la Solidaritat. L’ assemblea va acordar aprovar l’admissió d’Aliança per la Solidaritat com a membre de ple dret, i de Sòlida i Iridia-Centre per la Defensa dels Drets Humans, que estaran com a observadores fins que acreditin dos anys d’activitat.

Aliança per la Solidaritat és una organització d’àmbit estatal especialitzada en acció humanitària i drets de les dones que té una trajectòria de 30 anys de funcionament i ara inicia la seva activitat a Catalunya; Sòlida és una ONG gallega especialitzada en la promoció dels drets de les dones que treballa a Sudàfrica i Nicaragua i ha obert seu a Catalunya;  Iridia-Centre per la Defensa dels Drets Humans treballa donant suport a víctimes de vulneracions de drets humans a través del Servei d’Atenció i Denúncia davant situacions de Violència Institucional (SAIDAVI) i el 2017 va col·laborar amb Lafede.cat en el marc de la campanya #SomDefensores.

També es van donar de baixa el Grup d’Educació per la Pau i el Centre de Treball i Documentació que han finalitzat la seva activitat. En l’actualitat, les entitats membre de Lafede.cat són 114 en total.

L’última part de l’assemblea es va dedicar a abordar el Pla de treball 2018-2019 de Lafede.cat amb les entitats mitjançant una dinàmica participativa. Per tal de poder aterrar objectius sense perdre de vista l’estratègia global,  es van presentar algunes idees sobre les condicions necessàries  per assolir la Justícia Global que ha formulat l’ Equip de canvi (un grup de treball interdisciplinar integrat per la Junta Directiva, l’equip tècnic i membres de les comissions i grups de treball de Lafede.cat). A continuació es va treballar en petits grups per aprofundir en els debats. Els i les assistents van fer un brindis col·lectiu final per un 2018 ple d’accions transformadores.

Aquí podeu visionar l’àlbum de Flickr de l’Assemblea.