Nova jornada de Transicions feministes: compartim eines i models de canvi


Lafede.cat, juntament amb altres plataformes d’entitats de segon grau de Catalunya, organitza la II edició de les Jornades de Transicions Feministes el 6 i 7 de maig, en què es compartiran eines feministes per a l’organització col·lectiva. Inscripcions obertes.

Després d’una aturada per la pandèmia, tornen les jornades de Transicions Feministes, després d’una primera edició que es va celebrar el 3 de juliol de 2019. Enguany la segona edició porta per títol “Eines feministes per a l’organització col·lectiva” i tindrà lloc el divendres 6 (online) i dissabte 7 de maig (presencial a Coopolis).

En aquestes jornades, es posaran en comú experiències, processos i pràctiques de les diferents organitzacions en el camí compartit cap al canvi organitzatiu feminista. A partir de diversos casos, es podrà conèixer la feina de diferents entitats que estan incorporant l’ètica de les cures mitjançant la revisió de les seves estructures internes i les seves pràctiques quotidianes, o que s’estan dotant d’instruments transformadors per a la tolerància zero davant les violències masclistes. Les entitats federades Observatori del Deute en la Globalització (ODG) i l’Esplac – Esplais Catalans participaran a la taula rodona d’experiències: la primera, que també és membre de l’Eix de feminismes, compartirà el seu procés de transició ecofeminista, i la segona, explicarà la creació i el desplagament de mesures de promoció de la igualtatdel i de prevenció de l’assetjament a l’entitat.

Un espai de diàleg amb organitzacions del Sud

Les jornades s’inauguren amb una sessió online el divendres 6 de maig: un diàleg inspirador entre la consultora internacional experta en gènere i desenvolupament, Natàlia Navarro, i Las Dignas de El Salvador, una organització feminista de referència a tota Amèrica Llatina i també per a les organitzacions de Justícia global, que, a més, actualment fa front a un context de vulneració dels drets humans molt greu al seu país. L’endemà, dissabte 7, la proposta s’amplia a tot un matí de 10 a 14 hores de diferents activitats a l’espai de Coòpolis (carrer Constitució 19-25, Bloc 8). Una taula rodona de bones pràctiques, diferents tallers simultanis sobre protocols d’abordatge de les violències masclistes, incidència politica i els plans d’igualtat i, per acabar, un dinar organitzat per Sindillar i dinamitzat per la DJ Niña Mai.

Lafede.cat organitza aquesta trobada amb la Xarxa de Transicions Feministes, que està formada per diverses entitats de segon grau: la Comissió d’Economies Feministes de la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, el Consell de la Joventut de Barcelona, el Comitè 1 de desembre, la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i Coòpolis-Ateneu Cooperatiu de Barcelona i Lafede.cat.

Els detalls del programa i les inscripcions a les diferents activitats, es poden trobar aquí.