Vídeo: Com pots saber si una informació internacional afavoreix a la Justícia global?


Lafede.cat publica el vídeo sobre les claus per identificar una notícia que fomenti el periodisme responsable i en visió de Justícia global basat amb les recomanacions del Vademècum.

Sota la pregunta “Com pots saber si una informació internacional afavoreix a la Justícia global?”, Lafede.cat llança un vídeo per divulgar de forma fàcil, entenedora i àgil el  “Vademècum per a una informació internacional responsable” (PDF), un recull de consells i bones pràctiques per a millorar la quantitat i qualitat de la informació internacional als mitjans de comunicació sobre temes de desenvolupament i solidaritat internacional amb l’objectiu de per un “periodisme amb visió global per a una ciutadania global”. El vídeo interpel·la a la ciutadania, espectadors, oients i lectors, perquè siguin corresponsables de la informació que reben.

En aquest sentit, aquesta eina se suma a les recents iniciatives per a fomentar un periodisme responsable i que desmenteixi rumors i falses notícies com l’Observatori del discurs discriminatori als mitjans de Mèdia.cat, o Maldito bulo, que tenen la versió per migracions i per feminismes.

El Vademècum es va presentar el febrer de 2016 en el marc del projecte Devreporter. Des de llavors, s’han fet tres edicions de la Beca Devreporter i està en marxa la quarta convocatòria per a fomentar un periodisme internacional de qualitat en el marc del projecte europeu Frame, Voice, Report!.

On donar a conèixer males pràctiques informatives?

Lafede.cat emplaça a la ciutadania a fer saber als organismes que vetllen per la bona qualitat informativa, totes aquelles practiques periodístiques que consideri que no fomenta el periodisme responsable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.