120 persones passen per la 7a Fira de voluntariat internacional


La fira es trasllada a l’Espai Jove La Fontana i incorpora una xerrada sobre fotografia responsable i xarxes socials. La trobada continua sent un “bon punt de partida” per a les persones que volen fer un voluntariat internacional.

Fira de Voluntariat Internacional 2020.

 

Unes 120 persones van passar, el passat dissabte 25 de gener, per la setena edició de la Fira de Voluntariat Internacional #TornaCanviada que per primera vegada se celebrava a l’Espai Jove La Fontana, a Barcelona. Hi van participar onze entitats federades a Lafede.cat que van presentar les seves propostes a més de 30 països. La novetat més destacada d’enguany, i a petició de les entitats, va ser la xerrada sobre comunicació ètica: “Viatges solidaris a Instagram? Com comunicar el món de manera responsable”, a càrrec de la periodista Sònia Calvó, que va despertar l’interès d’una trentena de persones que la van trobar molt “interessant” i “necessària”.

Van visitar la fira joves d’entre 16 i 30 anys, principalment estudiants amb poca o cap experiència en voluntariat, però amb molt interès per fer-ne. Per tant, la fira ha estat un dels primers contactes amb aquest àmbit que els permet descobrir les entitats que ofereixen propostes solidàries. La fira, doncs, continua sent un “bon punt de partida” per aconseguir informació general sobre els projectes de voluntariat internacional. La majoria d’enquestes recollides mostren que es valora positivament l’existència d’espais com aquests, i les principals demandes van ser més diversitat d’organitzacions amb què parlar i algunes que treballin específicament en justícia ambiental, un dels temes que últimament genera més interès.

Amèrica llatina continua sent el destí més consultat, tot i que les entitats valoren molt positivament que els i les assistents que la majoria de consultes no fossin sobre destinacionas sinó sobre els objectius del voluntariat, les funcions del/la voluntària en el terreny, el projectes de l’entitat o el preu. Com cada any, s’ha publicat el dossier de la fira on es pot consultar tota la informació relacionada amb les entitats federades que organitzen estades de voluntariat Internacional de Lafede.cat.

Consultar l’àlbum de fotografies complet AQUÍ.

 

Xerrada “Viatges solidaris a Instagram? Com explicar el món de manera responsable”, per Sónia Calvó.