Acte simbòlic al Parlament #17O #PobresaZeroCat


Demà divendres 16 d’octubre a les 11 hores, Lafede.cat, com a part de la Plataforma Pobresa Zero, participarà a una acció simbòlica davant del Parlament per recordar als nous diputats que la lluita contra les desigualtats és prioritària.

Pobresazeroslide

Un any més la Plataforma Pobresa Zero formada per més de 3.200 organitzacions commemora el #17O-Dia Internacional per a l’Eradicació de la Pobresa demanant als poders públics que despleguin polítiques predistributives i redistributives eficaces en la lluita contra la pobresa i les desigualtats. Si l’any passat plantejava 28 propostes fiscals, demà, i mitjançant una nova acció simbòlica, demanarà a tots el nous diputats i les noves diputades que s’apuntin a l’agenda les noves propostes. Per a aquesta nova legislatura les entitats socials, de pau, cooperació i drets humans tenen previst insistir en 12 fronts diferents de treball per fer de Catalunya un país més just, on totes les persones tinguin les mateixes oportunitats per a una vida digna i plena, i contribuir alhora a fer-ho possible també arreu del món.

Davant el Parlament es llegirà el Manifest Pobresa Zero 2015, ‘Posa-t’ho a l’agenda’ i s’entregarà al Registre un calendari i una carta perquè cada diputat i cada diputada comencin a treballar només recollir la seva acta. Llegiran el manifest:

Oriol Illa, president de la Taula d’entitats del Tercer Sector

Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO

Rosa Balaguer, directora general del Casal dels Infants

Xavier Casanovas, membre de la Plataforma per una Fiscalitat Justa,

Ambiental i Solidària

Teresa Crespo, presidenta d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS)

Núria Carrera, degana del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya

Laura Pelay, secretària d’Estat del Benestar i Treball de la UGT

Toni Rabell, portaveu de Stop Mare Mortum

Eva Vendrell, membre del Centre de Cooperació per al Desenvolupament de

la UPC

Francesc Mateu, director d’Oxfam Intermón a Catalunya

Aleix Porta, portaveu de la Plataforma Auditoria Ciutadania del Deute

Tono Albareda, vicepresident de Lafede.cat

Patrícia Cantarell, vocal de Lafede.cat

La Campanya Pobresa Zero neix l’any 2010 i actualment agrupa més de 3.200 organitzacions de l’àmbit de l’acció social a Catalunya, la promoció de pau, la defensa dels drets humans i la cooperació per al desenvolupament, així com col·legis professionals, els principals sindicats i organitzacions.

Seguiu

#PobresaZeroCat #17O #12frontsxigualtat

Pobresa Zero Catalunya: https://pobresazero.wordpress.com/

Pobresa Zero, Estat espanyol: https://pobrezacero.wordpress.com/