Comença la difusió dels reportatges becats pel DevReporter


El passat dimarts 13 d’octubre, TV3 va emetre un dels sis reportatges becats pel projecte europeu DevReporter Network, que lidera Lafede.cat. En el marc d’un progarma dedicat a la responsabilitat de les multinacionals en els conflictes, Món 324 va triar com a exemple el reportatge sobre els ‘minerals de sang’ a la República Democràtica del Congo, elaborat per la periodista Gemma Parellada en aliança amb Justícia i Pau.

 

Més informació sobre el reportatge becat

Congo_JusticiaPau

 

El treball del Grup de Drets Humans i Empresa també a la televisió pública

Món 324 també va exposar el cas de la ciutat portuària colombiana de Buenaventura, on la violació dels drets humans està directament relacionada amb les inversions estrangeres i on opera l’empresa catalana TCB. La Taula per Colòmbia i Lafede.cat van denunciar aquesta situació a través d’un estudi el passat mes de juny.

La periodista Isabel Galí recull al reportatge informació de l’estudi, així com una entrevista al bisbe Hector Espalza, que va ser a Barcelona per comparèixer al Parlament de Catalunya i l’activista Leyla Andrea Arroyo, que va participar a les jornades Quina marca Barcelona? Inversions catalanes a l’exterior: el cas de Buenaventura, Colòmbia