Arriba la IV edició de #Tornacanviada, la Fira d’Entitats de Voluntariat Internacional 1


Per quart any consecutiu Lafede.cat celebra la seva Fira d’Entitats de Voluntariat Internacional #Tornacanviada. Enguany hi participen 16 organitzacions que presentaran propostes de viatge a més de 25 països. Com a novetat, també es presentaran iniciatives d’activisme local.

Fira #Tornacanviada 2016

Formació, coneixement, convivència, treball, activisme, responsabilitat. Aquestes són les claus del Voluntariat internacional. Són moltes les propostes de les entitats per a fer un viatge en clau solidària però el més important és la formació i l’aproximació a la realitat local amb una mirada crítica. La majoria d’organitzacions proposen sessions formatives prèvies amb l’objectiu de conèixer, no només quins són els problemes del país o zona que es visitaran, sinó quines són les actituds que s’han d’evitar o com funciona el sistema de cooperació internacional i quin és el rol i la manera de treballar de l’entitat sobre el terreny. És per això que és imprescindible escollir bé amb quina organització es viatja i la fira permet conèixer diferents opcions.

Grècia i la situació de les persones en cerca de refugi ha estat un dels temes més consultats durant aquest darrer any al Punt d’Informació on s’atenen les consultes externes. És per això que enguany la fira comptarà amb la presència d’Acció Solidària i Logística – EREC, presents al país grec, i de la plataforma Stop Mare Mortum que ofereix l’oportunitat de fer activisme des d’aquí.

 

Setze organitzacions presentaran les seves propostes per a més de 25 països

La Fira es celebra el dimarts 24 de gener de 18h a 20:30h a Lafede.cat. L’objectiu d’aquesta és facilitar el procés de consultes i visites a les persones interessades en viatjar a d’altres països de la mà d’entitats que compten amb contraparts locals. Les organitzacions convidaran a berenar als assistents mentre aquests fan les preguntes que considerin necessàries als diferents estands.

 

Per a més informació: informacio@lafede.cat o 93 442 28 35.

Fotos de la Fira 2016

 


Un comentari a “Arriba la IV edició de #Tornacanviada, la Fira d’Entitats de Voluntariat Internacional

  • Ireya

    Es neceSsita ticquet per poder assistir ?
    Per altra banda, es pot arribar més tard de les sis per motius laborals?
    gràcies

Comentaris tancats.