Informacions bàsiques de la #BecaDevreporter


Ahir 10 d’abril es va presentar la tercera edició de la Beca Devreporter. Més de 100 persones van assistir a la jornada de presentació al Museu Marítin de Barcelona.

Les bases i el formulari estaran disponibles a partir de dimecres 18 i el termini per presentar projectes serà fins el 23 de maig.

El que sí està disponible és la presentació amb les següents informacions bàsiques: qui es pot presentar, quin tipus de projectes s’accepten, quins són els principals criteris d’avaluació i quines despeses es financen.

La jornada es va iniciar amb una taula de les institucions que donen suport a la #BecaDevreporter. Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya va recordar que al Col·legi hi ha molta sensibilitat pels  temes socials i que hi ha una Comissió de Periodisme Solidari des de fa 15 anys. Va donar la benvinguda a la beca en un temps de molta precarietat del periodisme. David Llistar, director de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona, per la seva part, va afirmar que treballar amb els periodistes és una aposta estratègica per poder treballar problemàtiqes globals i molt complexes com les que s’aborden des de l’àmbit de la cooperació internacional, i Manel Vila, director general de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat va valorar especialment el fet que els periodistes tinguessin temps per poder treballar els temes, i de la projecció internacional de Catalunya en espais i xarxes europeus.

 

L’equip tècnic de Lafede.cat va presentar breument els antecedents i esperit de la #BecaDevreporter, i els aspectes tècnics d’aquesta tercer edició. Els materials bàsics de referència són tres: “Treballar per la justícia global en un món global” (de Lafede.cat), el “Vademècum per una informació internacional responsable” (fruït del projecte Devreporter) i “Transformar Catalunya, millorar el món”, el Pla del Govern per implementar els ODS a Catalunya.