La Fira Torna Canviada atrau més de 100 estudiants de la UAB


El passat 14 de febrer, 120 persones van passar per novena edició de la Fira de Voluntariat Internacional #Tornacanviada organitzada per Lafede.cat, que es va celebrar per primera vegada a la Plaça Cívica de la Universitat Autònoma de Barcelona. Nou entitats van presentar les seves propostes de voluntariat a 26 països.

La novena Fira de Voluntariat Internacional #Tornacanviada va tornar amb força a una nova ubicació: la Plaça Cívica de la Universitat Autònoma de Barcelona. Els estudiants van tenir l’oportunitat de conèixer les propostes de les nou entitats que hi van participar: Associació Acció Internacional Action Peace (IAP), Associació Catalana per a la Pau (ACP), Bosco Global, Enginyeria Sense Fronteres, FISC, Intered Catalunya, SED Catalunya, Servei Civil Catalunya i Setem Catalunya. La Fundació Autònoma Solidària, organització federada i vinculada a la Universitat, també va participar amb la mostra de les seves propostes de voluntariat dins la comunitat universitària. 

Les persones que van assistir van poder obtenir informació sobre les opcions que cada entitat ofereix per fer una estada solidària internacional, així com resoldre qualsevol dubte que tinguessin. Després de l’aturada que va provocar la pandèmia de la Covid-19, els joves tornen a estar interessats en fer voluntariats internacionals. Molts d’ells van identificar el poc coneixement que tenen sobre els passos a seguir per poder viure aquestes experiències, i van veure la Fira com el lloc ideal per orientar-se i acabar-se de decidir a fer-lo. Aquí es pot veure un recull de fotos de la jornada.

Les assistents van mostrar una preocupació per les desigualtats globals, i consideren que una de les maneres de reduir-les és a través del voluntariat. Així doncs, les entitats els oferien un total de 26 països on poder fer estades solidàries per tal d’aprendre com treballen les organitzacions en un país determinat, o bé acompanyament internacional a defensores dels drets humans. Les propostes de voluntariat internacional de les entitats de Lafede.cat es poden consultar en aquest dossier informatiu.

Més informació: