Lafede.cat farà observació al carrer el 21-D


El dispositiu #SomDefensores, on Lafede.cat forma part, serà present al carrer aquest divendres per recollir i monitoritzar la possible violència policial que es pugui produir durant la jornada de mobilitzacions. Lafede.cat mostra la seva preocupació per l’escalada de tensió i apel·la al diàleg entre governs.

SomDefensores. Foto: Lafede.cat

Aquest 21 de desembre, amb motiu de les convocatòries de mobilització per la celebració del Consell de Ministres a Barcelona, s’activa el dispositiu #SomDefensores per a la observació, sistematització i assistència de casos de vulneracions de drets humans en contextos de protesta.

El dispositiu, format per observadores a peu de carrer, té per objectiu testimoniar i registrar qualsevol vulneració de les llibertats i drets fonamentals dels manifestants i, si cal, garantir la possibilitat d’un procés judicial just i amb tots els recursos, així com oferir assessorament a qui ho necessiti. Funcionarà de la mateix manera que el dispositiu durant l’1-O de 2017 però amb un nombre menor de persones.

#SomDefensores està impulsat pel Centre per la defensa del drets humans – Irídia, Novact, l’Institut de Drets Humans de Catalunya i Lafede.cat, i no forma part de cap entitat convocant.

Davant l’escalada de tensió, Lafede.cat es mostra preocupada i demana als governs que actuïn amb responsabilitat per trobar solucions polítiques i des del diàleg a la situació que es viu a Catalunya.

 

Observadores al carrer

Les observadores aniran identificades amb una armilla verda amb el distintiu de #SomDefensores imprès a l’esquena i al davant, i una acreditació personal penjada al coll. A més, la seva presencia ha estat comunicada amb antelació a les entitats convocats i als cossos policials, així com a les autoritats polítiques pertinents.