Les entitats demanen complir les mesures acordades al ple d’emergència social amb més celeritat


La plataforma Pobresa Zero – Justícia Social ha presentat aquest dilluns 17 d’octubre Dia Internacional per a l’Eradicació de la Pobresa el seu Manifest 2016 a la presidenta del Parlament Carme Forcadell i a les diferents forces polítiques. La Plataforma demana incrementar els ingressos públics i fixar de forma clara les prioritats socials com a objectiu primordial i urgent en els pressupostos 2017. Combatre la precarietat laboral, augmentar la inversió en educació, garantir ingressos mínims i reconèixer la igualtat de drets i oportunitats de tota la població sense discriminació d’orígen entre les prioritats.

po2

Lectura del manifest Pobresa Zero 2016 davant el Parlament de Catalunya

La Plataforma considera que els avenços en la lluita contra la pobresa i les desigualtats en el darrer any han estat “escassos, tímids i del tot insuficients”, malgrat la celebració del ple d’emergència social al Parlament i la posterior creació d’una comissió de seguiment de les mesures aprovades en què la plataforma hi és present. Les més de 3.200 organitzacions que subscriuen el Manifest 2016 demanen “màxima celeritat” en el compliment de la resolució 17/XI i reivindiquen les 41 mesures plantejades per la pròpia plataforma al document ’12 fronts en la lluita contra les desigualtats’.

Les quatre portaveus de Pobresa Zero – Justícia Global –Teresa Crespo, Patrícia Cantarell, Sonia Fuertes i Núria Carrera— s’han reunit amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per fer-li arribar les demandes de la plataforma i a continuació han llegit a les portes de la Cambra el Manifest en què es fa balanç del darrer any, recollint la feina feta el passat 7 d’octubre en una jornada amb representants de les administracions públiques i dels partits polítics, que també han assistit avui a la lectura del document.

El manifest denuncia “fenòmens alarmants que requereixen respostes contundents”, com ara “treballadores empobrides, precarietat i inseguretat laboral, llars sense ingressos, persones que no tenen les necessitats bàsiques cobertes, un sistema educatiu que accentua les desigualtats, dificultats d’accés a la salut i els serveis sociosanitaris, l’habitatge tractat com un bé de mercat amb el qual s’especula i es persegueix el lucre privat” i “persones a les que per raó del seu origen no se’ls reconeixen tots els drets”. Davant l’abast de les actuacions necessàries per fer-hi front, reclama incrementar els ingressos públics i fixar de forma clara en els pressupostos les prioritats socials com a objectiu primordial i urgent”.

Pobresa Zero – Justícia Social suma enguany a les 41 mesures de la campanya 2015 demandes concretes en matèria de benestar i drets socials, fisclitat i migracions, com ara establir un salari mínim català de 1.000 euros i combatre la precarietat laboral; regular els preus de l’habitatge de lloguer; augmentar la progressivitat del tram autonòmic de l’IRPF; i garantir l’empadronament i el dreta vot a tota persona resident a Catalunya.

po4

Trobada a porta tancada entre les portaveus de Pobresa Zero i la presidenta del Parlament

Veure més fotografies