Nova agenda Intercom: contingut més accessible al servei de les entitats


Lafede.cat renova la seva web i el butlletí Intercom, l’Agenda de la Justícia global per a fer-los més atractius i fàcils de consultar. El portal manté els blocs principals d’activitats, formacions i ofertes de feina, i incorpora un cercador d’articles per temàtiques i temporalitat, l’aparició d’articles destacats i la possibilitat de compartir el contingut a xarxes socials.

Nou disseny del web Intercom 2022.

 

Des del 2009, Lafede.cat disposa d’un servei informatiu, l’Intercom – Agenda de la justícia Global, que ha esdevingut una de les peces més importants de la federació per a la difusió de les activitats de les entitats federades i no federades. Després de dotze anys en funcionament, i després d’una primera renovació el 2015, aquest 2022 Lafede.cat actualitza aquest la web Intercom dotant-la d’un millor disseny per a una major accessibilitat.

 

Versió millorada per a la difusió de l’Agenda de #Justíciaglobal

Una de les principals novetats és la incorporació d’un cercador d’articles per temàtiques i temporalitat, l’aparició d’articles destacats i la possibilitat de compartir el contingut a xarxes socials. Tot i això, el nou web manté els blocs principals d’activitats, formacions i ofertes de feina i voluntariat, i continua sent una eina autogestionable per a les entitats. Aquestes millores responen a una enquesta feta a les entitats membres de Lafede.cat el 2021.

També s’ha millorat el disseny adaptant-lo a dispositius mòbils del butlletí extern, que s’envia cada dijous amb el resum d’activitats, formacions, ofertes i notícies de la federació. En l’actualitat, el butlletí s’envia a més de 4.300 persones subscrites.

“Des de 2015 s’han publicat 3.362 articles i ha rebut 843.692 visites”.

Intercom, un servei històric

L’any 2009, l’antiga Confederació Catalana d’ONG per la Pau, els Drets humans i el Desenvolupament va elaborar la primera versió de l’Intercom que llavors era un document que s’enviava internament a les entitats i s’imprimia per a posar a disposició de la ciutadania al Punt d’Informació de l’Espai Tàpies. Va ser l’any 2015 quan es va publicar la primera web de l’Intercom, i durant més de deu anys, s’ha treballat en millores de disseny i gestió interna. Des de la seva creació, al web s’han publicat 3.362 articles i ha rebut 843.692 visites. En l’actualitat, l’Intercom s’ha convertit en una eina indispensable per a la difusió de les activitats i formacions de les entitats i per la cerca de personal tècnic i voluntari (només a l’any 2021 van publicar-se 536 articles), així com un portal de referència per a la ciutadania en la cerca d’activitats i ofertes laborals del sector.