Oferta formativa en desenvolupament, pau i drets humans


Amb l’inici del curs, s’obre un ampli ventall de possibilitats per continuar els estudis sobre desenvolupament, pau i drets humans. Algunes de les entitats de Lafede.cat organitzen cursos, postgraus i màsters o hi col·laboren, i encara tenen el període de matriculació obert.

Oferta formativa en desenvolupament, pau i drets humans

Foto: UAB

Per a qui pensa en estudis de pau, des de 1999, existeix el Postgrau de Cultura de pau de l’Escola de Cultura de Pau de la UAB per tal d’aprofundir en la construcció de la pau i la no violència. Des de la perspectiva de la cooperació i l’acció humanitària, la Universitat Oberta de Catalunya organitza màsters i postgraus conjuntament amb la Creu Roja per tal de formar professionals especialitzats. També el Centre de Recursos Internacional per la Pau de Barcelona (CRIPB) té programats cursos específics en pau i migració, entre altres, i, de fet, Lafede.cat ofereix dues beques per a entitats federades. Per optar-hi, cal omplir aquest formulari dins el període d’inscripció.

En el camp dels drets humans, l’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) ofereix cursos en línia, com el d’Introducció a la protecció de DDHH, i l’Observatori DESC aposta pels Drets socials, un curs que arriba a la seva onzena edició. L’organització Cristianisme i Justícia també ofereix diversos cursos a través de la seva Aula virtual. Per a temes més concrets, Enginyeria sense fronteres proposa formar-se online en energia o abastiment d’aigua, entre d’altres.

Per a les comunicadores, hi ha dos màsters especialitzats: el Màster en comunicació de conflictes armats, pau i moviments socials i el Màster de Gènere i comunicació, tots dos de la UAB. També una especialització en comunicació digital impulsat per la UOC i Setem.

Moltes de les propostes formatives acaben les seves inscripcions aquest setembre, d’altres s’allarguen durant el curs. A continuació, Lafede.cat ofereix una llista més complerta de màsters, postgraus i cursos. També podeu consultar el dossier d’oferta formativa 2016-2017.

 

MÀTERS I POSTGRAUS

 

CURSOS