Per la Diada Lafede.cat reivindicarà un país compromès amb la pau i els drets humans


Organitzacions per a la Justícia Global organitza demà, 11 de Setembre, Diada Nacional de Catalunya, una acció col·lectiva al Passeig Lluís Companys de Barcelona sota el lema «Construïm un país per la pau i els drets humans». A la tarda, participarà també a la V de la Via Catalana en el marc de la Campanya «Per una Catalunya Social».

 

 

A quest 11 de setembre Lafede.cat se suma a les diferents mobilitzacions existents per donar suport a l’exercici del dret a decidir i per demanar un model de país compromès amb la justícia global. L’11 al matí, en el marc de la Mostra d’Entitats que tindrà lloc al Passeig Lluís Companys, convida a tota la ciutadania a col·laborar en l’elaboració d’un mural gegant per la pau i els drets humans, de les 10 a les 14 hores. Activistes contra el racisme i el feixisme d’arreu participaran d’aquesta activitat, emmarcada en la Peace Week de Barcelona, organitzada per l’ONG Servei Civil Internacional-SCI de Catalunya. La Peace Week és un camp de voluntariat internacional que té com a objectiu reunir a organitzacions antiracistes i antifeixistes per tal de compartir i difondre bones pràctiques.

A la tarda, Lafede.cat se suma a la crida de la campanya Per una Catalunya Social i participarà als trams 57 i 58 de la V de la Via Catalana 2014. Les organitzacions de cooperació internacional i les que treballen per la pau i els drets humans, aquí i arreu, s’uneixen a la resta d’actors socials en la defensa conjunta dels drets socials i polítics, en l’oposició a les polítiques d’austeritat i en la reivindicació del dret a decidir.

Com a entitat membre del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Lafede.cat ha fet, durant els últims mesos tot un treball d’interlocució i diàleg amb la Coordinadora ONGD España per tal d’explicar el posicionament de Lafede.cat i la situació a Catalunya. Com a resultat, la Coordinadora ha aprovat finalment una breu declaració on, des de l’experiència d’anys d’acompanyar processos democràtics a altres països, manifesta el seu suport a la ciutadania catalana per decidir la seva institucionalització política i urgeixen al diàleg als governs espanyol i català.