Presentació de la 4a Beca Devreporter


Nova oportunitat per presentar-se a la Beca Devreporter. El proper 29 de novembre a la seu de Lafede.cat es presentarà la nova convocatòria. El fons torna a ser de 240.000 euros i el termini per presentar-se s’allargarà fins el febrer.

Primera sessió de formació amb els projectes becats de la 3a Beca Devreporter. Novembre 2018

Trenta vuit projectes es van presentar a la 3a Beca dels quals es van aprovar dotze. Dos projectes rebran 30.000 euros, vuit projectes rebran 20.000, i dos més, 10.000 euros. En relació a convocatòries anteriors, per primera vegada algunes ONG s’han presentat conjuntament, i s’ha ampliat de manera significativa la presència de periodistes i mitjans d’altres països, ja sigui per la seva implicació directa o via acords de publicació.

La tercera i quarta edició de les beques s’emmarquen en el projecte europeu Frame, Voice, Report que es realitza de manera conjunta en set països, i té com objectiu donar suport a organitzacions petites i mitjanes. En tots els països les beques i ajuts s’han concebut no només com una transferència de fons sinó com un procés col·lectiu d’aprenentatge. Tant l’equip avaluador extern com el jurat han fet recomanacions o suggeriments de millora a projectes becats i no becats, com a part d’aquest procés. El passat 15 de novembre va tenir lloc la primera reunió d’organitzacions i periodistes becats per compartir els seus projectes i, paral·lelament, l’equip Devreporter manté reunions amb les organitzacions que no han estat becades per comentar possibles millores, i tenir l’opció de tornar-se a presentar.

 

El proper 29 de novembre Isabelle Torallas i Gisela Gonzalo, responsables tècniques del projecte, explicaran les bases de la convocatòria: qui es pot presentar a la beca, quin tipus de projectes s’accepten, quins són els principals criteris d’avaluació i quines despeses es financien. Està prevista també una conversa amb alguns dels projectes becats en la tercera convocatòria, per tal que expliquin les seves propostes i puguin servir com a exemple, i un espai de networking per tal que entitats o periodistes interessats sense partner puguin trobar-se. A l’edició anterior s’han presentat projectes d’equips que van coincidir en un espai similar l’abril passat.

Durant la presentació es podrà veure l’exposició «Migrants o refugiats? Fugint de la violència a l’Amèrica Central». La mostra és fruït de la col·laboració entre l’Assemblea de Cooperació per la Pau i RuidoPhoto, equip que va obtenir la beca el 2016.

Per assistir l’entrada és gratuïta però es demana inscripció prèvia.