Presentació de la 4a Beca Devreporter


Nova oportunitat per presentar-se a la Beca Devreporter. El proper 29 de novembre a la seu de Lafede.cat es presentarà la nova convocatòria. El fons torna a ser de 240.000 euros i el termini per presentar-se s’allargarà fins el febrer.

Primera sessió de formació amb els projectes becats de la 3a Beca Devreporter. Novembre 2018

Trenta vuit projectes es van presentar a la 3a Beca dels quals es van aprovar dotze. Dos projectes rebran 30.000 euros, vuit projectes rebran 20.000, i dos més, 10.000 euros. En relació a convocatòries anteriors, per primera vegada algunes ONG s’han presentat conjuntament, i s’ha ampliat de manera significativa la presència de periodistes i mitjans d’altres països, ja sigui per la seva implicació directa o via acords de publicació.

La tercera i quarta edició de les beques s’emmarquen en el projecte europeu Frame, Voice, Report que es realitza de manera conjunta en set països, i té com objectiu donar suport a organitzacions petites i mitjanes. En tots els països les beques i ajuts s’han concebut no només com una transferència de fons sinó com un procés col·lectiu d’aprenentatge. Tant l’equip avaluador extern com el jurat han fet recomanacions o suggeriments de millora a projectes becats i no becats, com a part d’aquest procés. El passat 15 de novembre va tenir lloc la primera reunió d’organitzacions i periodistes becats per compartir els seus projectes i, paral·lelament, l’equip Devreporter manté reunions amb les organitzacions que no han estat becades per comentar possibles millores, i tenir l’opció de tornar-se a presentar.

 

El proper 29 de novembre Isabelle Torallas i Gisela Gonzalo, responsables tècniques del projecte, explicaran les bases de la convocatòria: qui es pot presentar a la beca, quin tipus de projectes s’accepten, quins són els principals criteris d’avaluació i quines despeses es financien. Està prevista també una conversa amb alguns dels projectes becats en la tercera convocatòria, per tal que expliquin les seves propostes i puguin servir com a exemple, i un espai de networking per tal que entitats o periodistes interessats sense partner puguin trobar-se. A l’edició anterior s’han presentat projectes d’equips que van coincidir en un espai similar l’abril passat.

Durant la presentació es podrà veure l’exposició «Migrants o refugiats? Fugint de la violència a l’Amèrica Central». La mostra és fruït de la col·laboració entre l’Assemblea de Cooperació per la Pau i RuidoPhoto, equip que va obtenir la beca el 2016.

Per assistir l’entrada és gratuïta però es demana inscripció prèvia.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.